divendres, 14 de novembre de 2014

SOUFLE DE PATATES RATTE DU TOUQUET AMB BACALLÀ I SOBRASSADA DE MALLORCA




Hola a tothom, aquest cap de setmana hem celebrat el meu aniversari i la meva família m'ha regalat un cap de setmana a Perpinyà. He aprofitat per comprar algunes cosetes i quan hem tornat m'he posat a cuinar. Us aniré explicant...

La RATTE DE TOUQUET és una varietat de patata que té forma de rateta, es conrea al nord de França de manera molt cuidadosa i els grans cuiners la valoren molt. Té un sabor inigualable, de carn ferma amb gust de castanya.

Per a fer el souflé he fet servir:


  • 1/2 kg de patates Ratte
  • 50 grs de mantega (en pomada)
  • 2 ous
  • 100 cc de llet
  • 100 grs de bacallà esmicolat
  • 50 grs de sobrassada de Mallorca (si es coenta millor)
  • sal i pebre
  • mantega (pels Ramequins)





Les patates les he bullit amb pell en aigua amb sal i quan s'han refredat una mica les he pelat i passat pel passapuré.També es poden aixafar amb una forquilla però costa una mica.

Escalfeu el forn a 160 graus.

Mentres tant poso les clares a punt de neu (jo faig servir una màquina elèctrica però també es pot fer amb unes varilles a mà).

Barreixeu les patates amb la mantega i la llet. Afegiu la sobrassada i el bacallà esmicolat. Afegiu els rovells d'ou. Rectifiqueu de sal i si us agrada poseu una mica de pebre.

Ara aneu afegint molt a poc a poc les clares a punt de neu sense batre.

Poseu-ho als Ramequins (poseu-hi una mica de mantega a tot el motlle). Es pot fer servir altres motlles però aquests van bé perquè poden anar al forn i després servir a taula directament.

Al forn a 160 graus una mitja hora. Veureu que no puja molt, per la consistència de les patates però quan ho tasteu trobareu que queda molt flonjo.

Fins aviat.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada