dijous, 25 de desembre de 2014

GALL POTA NEGRA DEL PENEDÈS I GAMBES AMB REDUCCIÓ DE PRUNES



INGREDIENTS:

1 Gall de Pota Negra del Penedès

1/2 kg de gambes vermelles
200 grs de prunes sense pinyol
3 cullerades soperes de sucre moré
3 gots de brou
2 copetes de vi de Banyuls
oli d'oliva, sal i pebre
sal Maldon fumada

FEMCUINETES:


Tallem el gall en 4 quarts i el salpebrem. El posem en una safata de forn, el cobrim amb 2 gots de brou i 1 copeta de vi de Banyuls i el fem coure a 120 graus al forn de baix durant 2 hores ben bones.

Els últims deu minuts posem el grill a tota pastilla perquè es dauri per fora.
En un pot inoxidable barreixem les prunes amb el sucre moré, el brou i 1 copeta de Banyuls i ho deixem reduir fins que agafi textura de confitura.
Fregim les gambes a la planxa i les salem al final amb sal Maldon fumada.

Emplatem




2 comentaris: