dilluns, 24 de novembre de 2014

ESTOFAT DE CONILL I BOTIFARRA

En una cassola de ferro colat amb tapadora, anirem col.locant com si d'un puzzle es tractés el conill i els trossos de botifarra que hem fregit primer en oli d'oliva amb una cabeça d'alls. El conill el salpebrem. Jo l'enfarino només per un cantó i així no hi ha tanta farina, però ho podeu fer per les dues bandes i espolsar-lo bé.








El cobrim amb ceba tallada, afegim 2 canonets de canyella, 1 cullerada de postre de mostassa negra en gra i una cullerada de postre de cúrcuma molta. 1 copeta de conyac i una altra de vi dolç de Banyuls.











Tapat 1 hora i ja podeu emplatar, si us agrada el gust d'all, podeu afegir una picada amb un parell d'alls que hem fregit amb el conill i la botifarra i una galeta maria.





Espero que us agradi!

dijous, 20 de novembre de 2014

UNA ALTRA RECEPTA AMB PATATES RATTE DU TOUQUET

BACALLÀ AL FORN AMB PATATES



Quan encara vivia el sr Paco Paredes, la meva tieta de França, la tieta Non, que havia marxat desprès de la Guerra i no podia creuar la frontera, estiuajava a Canet Plage.
Aquell any la meva família que encara vivia tota junta, vam anar a passar l'estiu amb ella.
Cada dia dinàvem a un restaurant d'estil català, català del nord esclar, perquè els plats que recordo que menjavam no eren ben bé els típics de la nostra cuina, això sí estaven boníssims, un pel més especiats i picants potser, però molt bons. 
Allà la meva iaia, la Júlia, la de les receptes, sovint es posava a cantar i no sé si expresament o no, sempre acabava cantant L'Emigrant, moment en que la seva germana, la tieta de França, potser pel vi, potser pel fet que no podia tornar...plorava.

Per a fer aquest plat necessitarem: les patates, jo he fet servir les de ratte du touquet però podeu fer servir perfectament unes monalises. Les tallarem per la meitat i les salpebrerem. Picarem un parell d'escalunyes, ratllarem 1 all i un trosset de gingebre de la mateixa mida, afegirem matega i oli i una mica de cúrcuma. Ho posarem al forn a uns 200 graus fins que estiguin cuites.

Mentrestant, fregirem el bacallà enfarinat en força oli d'oliva, pel cantó de la pell primer. El reservarem i l'afegirem a les patates uns 5 minuts abans de que estiguin cuites del tot.

Emplatarem.








divendres, 14 de novembre de 2014

SOUFLE DE PATATES RATTE DU TOUQUET AMB BACALLÀ I SOBRASSADA DE MALLORCA




Hola a tothom, aquest cap de setmana hem celebrat el meu aniversari i la meva família m'ha regalat un cap de setmana a Perpinyà. He aprofitat per comprar algunes cosetes i quan hem tornat m'he posat a cuinar. Us aniré explicant...

La RATTE DE TOUQUET és una varietat de patata que té forma de rateta, es conrea al nord de França de manera molt cuidadosa i els grans cuiners la valoren molt. Té un sabor inigualable, de carn ferma amb gust de castanya.

Per a fer el souflé he fet servir:


  • 1/2 kg de patates Ratte
  • 50 grs de mantega (en pomada)
  • 2 ous
  • 100 cc de llet
  • 100 grs de bacallà esmicolat
  • 50 grs de sobrassada de Mallorca (si es coenta millor)
  • sal i pebre
  • mantega (pels Ramequins)





Les patates les he bullit amb pell en aigua amb sal i quan s'han refredat una mica les he pelat i passat pel passapuré.També es poden aixafar amb una forquilla però costa una mica.

Escalfeu el forn a 160 graus.

Mentres tant poso les clares a punt de neu (jo faig servir una màquina elèctrica però també es pot fer amb unes varilles a mà).

Barreixeu les patates amb la mantega i la llet. Afegiu la sobrassada i el bacallà esmicolat. Afegiu els rovells d'ou. Rectifiqueu de sal i si us agrada poseu una mica de pebre.

Ara aneu afegint molt a poc a poc les clares a punt de neu sense batre.

Poseu-ho als Ramequins (poseu-hi una mica de mantega a tot el motlle). Es pot fer servir altres motlles però aquests van bé perquè poden anar al forn i després servir a taula directament.

Al forn a 160 graus una mitja hora. Veureu que no puja molt, per la consistència de les patates però quan ho tasteu trobareu que queda molt flonjo.

Fins aviat.