diumenge, 22 de febrer de 2015

SUQUET DE BACALLÀ I GAMBES



Ingredients:

2 alls
mig pebrot
2 o 3 tomàtigues
1 pataca per persona
1 tall de bacallà (penca) per persona
3 o 4 gambes per persona
oli d’oliva, sal
vi dolç


Femcuinetes:

1-Fregim en una cassola de ferro colat, els alls laminats i vigilem que no es cremin.
2-Afegim el pebrot tallat a trossets i esperem uns minuts.
3-Posem els tomàquets  tallats en 2 i boca avall. Quan estan fregidets podem retirar la pell sencera. Ara la copeta de vi dolç i que redueixi.
4-Afegim les pataques esqueixades i les cobrim d’aigua, ara hi poso 6 o 8 caps de gamba que fan bon suc. Que cogui tot junt 15 minuts.
5-Quan falten 5 minuts afegim el bacallà i les gambes.
6- Retiro els caps.



Es pot posar una picada d’all i julivert.








dilluns, 16 de febrer de 2015

CUMPLEBLOG

Tal dia com avui de fa 2 anys vaig començar a escriure en aquest blog.
La cuina sempre m'havia agradat, ja de molt petita li preguntava a la meva iaia Júlia, que era una gran cuinera, com es feia un o altre plat.
Quan convidava amics a sopar a casa, sempre em deien:
-Que bo que està aquest menjar, un dia em faràs tal plat o tal altre....però mai m'haguès imaginat que el món de la cuina em donaria tantes satisfaccions.
Estic encantada de cuinar, de fer fotos als plats, d'explicar receptes, d'intentar fer nous plats, de presentar-me a concursos, que per cert, mai guanyo, jajajajaja, però sobretot estic encantada d'haver-vos conegut a tots vosaltres, la majoria virtualment, Núria Ricoma, Anni Grau, Abraham, Pilar Criado, Disgor, Salvi, Cristina, Conxita Bea, Paloma, Olga, Gemma, Manel Baxeries, Claudio, Carmen Gonzalez, Francesc J Ballester, Belen, CC Sant Jordi Ribera Baixa, Fem un mos, Mina, Mussola, Isabel, La Mar Salada, A Mossegades, Maria Barrena, Cirereta Dolça, Sònia Cake, Ca la Irene, Marta cuinadiari, Judit Mas, .....i a altres en persona, Delicies Cris, Núria Arnau, Marina Antúnez, Manel i la petita Arlet, J. Oriol Salvador, Olga Rovira, Manel Prada, Josep Sucarrats, AnnaFS, Carme....segur que em deixo algú. I als que ja eren amics, Silvia Lezana, Neus Carbonell, Irene Arboix, Antonio Dapena, Marta Magre, Milagros Casto, Quique, Tere Busquets, Virginia, Mercedes, Marta Trapero, Iolanda, Cuatre, Andrea, Mercè, Julio, Josefa i Isaac, Hortensia, Pilar......i a la meva rata Elisenda i al Jaime.

Gràcies a tots





diumenge, 15 de febrer de 2015

DAUETS DE BACALLA ARREBOSSATS AMB PATATES CHIPS I MOJO D’ALL


Ingredients:
1 tall de morro de bacallà per persona tallat a dauets
parmesà ratllat
ou
panko
oli d’oliva
1 patata per persona

Pel mojo: 50 cc d’oli d’oliva, 10 grs d’avellanes, 10 grs d’ametlles, 2 alls, 50 grs de pebrot escalivat, 50 grs de tomàquets secs rehidratats en oli d’oliva i un polsim de sal. 





FEMCUINETES

Tallem el bacallà a daus i el sequem bé. Posem una paella amb força oli d’oliva, passem el bacallà primer per formatge Parmesà ratllat, desprès per ou batut i per últim pel panko…. i a la paella.
Quan estigui fregidet pels 4 cantons, el poseu en un paper de cuina i així s’absorbirà l’oli sobrant.

Talleu les patates amb una mandolina i les fregiu en abundant oli d’oliva. Que agafin forma de niu. Saleu-les una mica.

Per a fer el mojo ho poseu tot en un got alt i ho passeu pel braç elèctric, si us queda molt espès afegiu una punteta d’aigua. No cal que quedi massa fi.



EMPLATEU




diumenge, 1 de febrer de 2015

TRIPETES DE VEDELLA DE LA TIETA MANOLITA



La tieta Manolita m’ha ensenyat a fer tripes de vedella o “callos” com se sol conèixer aquest plat. A ella li queden boníssims, molts picantets. Jo només he posat un bitxo, ella en posa un parell, però això depèn del gust de cadescú.
Quan ha anat explicant la recepta de cop ha dit: “ceba noooo eh” jeje deu ser el seu secret. Me’l guardo, gràcies tieta Manolita.

Ingredients:
300 grs de puntetes de pernil, xoricet i llom picadet.
500 grs de tripa de vedella tallada a talls fins.
5 tomàquets pelats.
3 alls.
1 bitxo.
1 got de vi blanc.
1 cullerada de pimentó.
Oli d’oliva i sal.

FEMCUINETES:

La tripa de vedella l’he comprat feta, aquella que és de color beig, però en arribar a casa l’hi he fet un bull i així segur que queda neta i sense impureses. Podeu guardar una mica d’aquesta aigua per si la necessiteu, a mi no m’ha calgut.
He posat en una cassola una mica d’oli d’oliva, les puntetes, els alls picats, el bitxo sencer (traieu les llavors) els tomàquets pelats i a trossos i el vi blanc.
A continuació he afegit la cullerada de pimentó, he remenat una mica i he posat  les tripes.
Ha fet xup-xup prop d’una hora.






Escolteu:


video