dimecres, 4 de maig de 2016

MERCAT VERD: SEITAN AMB CARBASSA I BRÒQUIL

Tres nous mercats s'uneixen a la iniciativa #mercatsverds impulsada per l'Ajuntament de Barcelona que aposta pel producte ecològic i de proximitat i que des de novembre s'estava portant a terme al mercat de la Llibertat.
Els mercats del Clot, Horta i la Concepció s'uneixen a partir del 2 de maig i tres mercats més entraran la propera tardor en aquesta campanya, que vol donar visibilitat als mercats municipals de la ciutat com a espai d'alimentació saludable.

Avui he tingut el plaer d'assistir, convidada per l'Àgata Albero, a la presentació d'aquests nous mercats verds dins de la Setmana Internacional dels Mercats, que aquest any celebra la tercera edició i compta amb la col.laboració de la Diputació de Barcelona, on jo estudio, i la Fundació Alicia.
En aquesta edició #estimaelteumercat la salut n'és la protagonista. S'han organitzat tot un seguit d'activitats amb el lema " Tria mercat, tria salut" com xerrades de nutricionistes, demostracions de cuina, música o poesia i un joc molt divertit obert a tothom. 

Apropat al teu mercat tot aquest mes de maig a informar-te de totes les activitats.


Gastro-rimes de Lali Feliu i
tapes de La cuina de la Gavina

Seitan amb carbassa i bròquil, un plat vegà que us sorprendrà.

Ingredients i elaboració:

  • Un paquet de seitan tallat a quadradets
  • Un bròquil
  • 300 grs de carbassa
  • Una ceba
  • Dos alls ratllats
  • Un tomàquet sense pell ni llavors
  • Una cullerada de postre de mostassa en gra
  • Una cullerada de postre de cúrcuma
  • Un trosset de gingebre ratllat
  • Sal i oli d'oliva
  1. Salteu el bròquil tallat a ramellets i la carbassa a quadradets en una mica d'oli d'oliva.
  2. Afegiu la ceba tallada en mitges llunes i doneu-li un parell de voltes.
  3. Ratlleu els alls i tot seguit poseu el tomàquet.
  4. Afegiu les espècies. Ratlleu el gingebre. Tasteu de sal.
  5. Tapeu i que es faci al vapor. Si cal poseu una mica d'aigua.
  6. Afegiu el seitan, espereu cinc minuts i apagueu el foc.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada