dijous, 20 de novembre de 2014

UNA ALTRA RECEPTA AMB PATATES RATTE DU TOUQUET

BACALLÀ AL FORN AMB PATATES


Quan encara vivia el sr Paco Paredes, la meva tieta de França, la tieta Non, que havia marxat desprès de la Guerra i no podia creuar la frontera, estiuajava a Canet Plage.
Aquell any la meva família que encara vivia tota junta, vam anar a passar l'estiu amb ella.
Cada dia dinàvem a un restaurant d'estil català, català del nord esclar, perquè els plats que recordo que menjavam no eren ben bé els típics de la nostra cuina, això sí estaven boníssims, un pel més especiats i picants potser, però molt bons. 
Allà la meva iaia, la Júlia, la de les receptes, sovint es posava a cantar i no sé si expresament o no, sempre acabava cantant L'Emigrant, moment en que la seva germana, la tieta de França, potser pel vi, potser pel fet que no podia tornar...plorava.

Per a fer aquest plat necessitarem: les patates, jo he fet servir les de ratte du touquet però podeu fer servir perfectament unes monalises. Les tallarem per la meitat i les salpebrerem. Picarem un parell d'escalunyes, ratllarem 1 all i un trosset de gingebre de la mateixa mida, afegirem matega i oli i una mica de cúrcuma. Ho posarem al forn a uns 200 graus fins que estiguin cuites.

Mentrestant, fregirem el bacallà enfarinat en força oli d'oliva, pel cantó de la pell primer. El reservarem i l'afegirem a les patates uns 5 minuts abans de que estiguin cuites del tot.

Emplatarem.
2 comentaris: