Ingredients
Per fer el brou:
Per fer el brou:
- 3 pastanagues
- 1 porro
- 1 xirivia
- 1 nap
- Api
- 1 cabeça d’alls
- 1 ceba
- 1 os vedella
- 1 os de pernil
- 1 tros de carn vedella
- Peu o orella de porc
- 1 cuixa pollastre
- 1 trosset de gallina
- Cigrons
- ½ botifarra blanca
- ½ botifarra negra
- 1 cullerada sopera mongetes blanques cuites
- sagí o cansalada salada.
Per fer la pilota:
- 150 grs carn picada vedella
- 150 grs carn picada porc o una botifarra crua
- Cansalada
- Molla de pa i llet
- All i julivert
- Ou i farina de galeta
Preparació:
- Poseu tota la carn ben neta en aigua freda i feu-la bullir 1 hora o 1 1/2, recordeu anar escumant la superfície per a eliminar greix i impureses.
- Afegiu totes les verdures i que segueixi bullint ½ hora més.
- Poseu els cigrons ja cuits en una bossa de bullir i els afegiu.
- Xafeu una cullerada sopera de mongetes blanques i afegiu.
- Mentre prepareu la pilota: barregeu la carn, poseu la molla de pa a remullar en llet i afegiu-la ben escorreguda. Piqueu l’all i el julivert, trenqueu un ou i poseu farina de galeta. Feu una pilota allargada amb les mans i enfarineu-la. Afegiu-la al brou.
- Afegiu també les botifarres blanca i negra i el sagí enfarinat i feu bullir 35 o 40 minuts.
- Coleu el brou i feu-li bullir els galets. També podeu posar arròs i fideus en lloc de galets.
- Serviu.
En castellano
Ingredientes:
- 3 zanahorias
- 1 puerro
- 1 chirivía
- 1 nabo
- Apio
- 1 cabeza de ajos
- 1 cebolla
- 1 hueso de ternera
- 1 hueso de jamón
- 1 trozo de carne de ternera
- Oreja o medio pie de cerdo
- 1 muslo de pollo
- 1 trozo de gallina
- Garbanzos
- 1/2 butifarra blanca
- 1/2 butifarra negra
- 1 cucharada sopera de judías blancas
- Manteca rancia
Para la pelota:
- 150 grs de carne picada de ternera
- 150 grs de carne picada de cerdo o una butifarra cruda
- Tocino
- Miga de pan y leche
- 1 huevo
- Ajo y perejil
- Pan rallado
- Harina blanca
Elaboración:
- Poner todas las carnes bien limpias en una olla con agua fría y llevarla a ebullición durante una hora y media. No olvideís desepumar la superficie de grasa e impurezas.
- Añadir todas las verduras cortadas y limpias y que hierva media hora más.
- Añadir los garbanzos ya cocidos en una bolsita de hervir, para que no se pierdan por el interior de la olla.
- Chafar la cucharada de judías blancas y añadir.
- Mientras sigue hirviendo la olla, preparar la pelota. Mezclar la carne picada con la miga de pan mojada en leche y escurrida. Añadir el ajo y el perejil picado. Poner un huevo, mezclar y añadir un poco de pan rallado. Hacer una pelota alargada, enharinar y añadir al caldo, junto a las dos butifarras y la bolita de manteca rancia enharinada y que siga hirviendo unos 40 minutos más.
- Colar el caldo y hervir la pasta.
- Servir la sopa acompañada de las carnes, verduras y la pelota.
Molt bó
ResponEliminaGràcies
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