Per a les mandonguilles necessitem 300 grs de carn picada de
porc ibèric, 1 ou,
1 all, julivert, panko i farina blanca. Una mica de sal i
pebre i oli d’oliva per a fregir-les
Pel sofregit farem servir una cullerada de tomàquet concentrat
i un parell de cullerades soperes de ceba confitada. En faig de tant en tant i
en guardo al congelador, així quan en necessito només ho tinc que treure una
estona abans. Triga un parell d’hores ben bones a fer-se, a foc molt baix i
remenant sovint perquè no s’enganxi. Amb 5 o 6 cebes de Figueres tallades en
juliana i uns quants alls en un bon oli d’oliva una mica de sal i molta
paciència.
També farem servir 8 o 10 gambes i uns quants llagostins. Amb
els caps i una nyora farem un fumet ràpit. Ho fregim tot junt, penseu a treure
les llavors de la nyora. Afegiu mig litre d’aigua i res 10 minuts a foc fort i
ho deixeu que faci una mica com d’infusió. Les cuetes de les gambes i dels
llagostins els reservem. Més tard les fregirem per montar el plat.
Farem els llardons amb carn de porc amb la seva pell. Els
tallem petits i els fregim, quan estiguin torradets els cobrirem d’aigua i
salarem. A foc viu fins que es beguin tota l’aigua i que es refredin.
També necessitarem 2 gots de brou de pollastre. A l’hivern en
faig sovint, sempre ve de gust una sopeta, però si no en teniu podeu fer servir
algun comprat, hi ha que són bastant bons.
Bé ara fem les mandonguilles amb tots els ingredients, fem
boletes les enfarinem i fregim em força oli d’oliva. Han de quedar molt
torredetes sense cremar-se esclar. Les passem a una cassola junt al sofregit de
ceba, la tomata concentrada, els 2 gots de brou de pollastre i 1 got del fumet
que hem fet amb els caps i la nyora. Ho fem bullir una mitja horeta a foc
mig-baix.
Ara fregim les cuetes de les gambes i dels llagostins i passem
a emplatar: 2 o 3 mandonguilles, 2 o 3 gambes, algun llagostí, uns quants
llardonets i per a sobre una cullerada de melmelada de pera que endolceix un
puntet el plat que ha quedat força saboròs.
La melmelada de pera la podeu fer a casa (per cada kg de fruita
uns ¾ de sucre i el suc d’una llimona) o comprar-la feta.
Montse això són paraules majors!! mmmmm
ResponEliminaGràcies Anna.
EliminaEstava bo.
Petons
Hola! Primer cop que visito el teu blog i aquesta primera entrada amb la que em topo la veritat és que fa venir gana. Felicitats!
ResponEliminaSalutacions,
Gràcies, moltes gràcies. Desitjo que els altres plats del blog també t'agradin.
EliminaAbraçada
Montse Femcuinetes
Fa molt bona pints. Ho provaré de fer I faig comentari. Endavant. Blog molt interessant!!!
ResponEliminaMoltes gràcies. Espero que t'agradi.
EliminaUna abraçada.
Fa molt bona pints. Ho provaré de fer I faig comentari. Endavant. Blog molt interessant!!!
ResponEliminaGràcies Jordi.
EliminaPetons.