De tothom es conegut que el reaprofitament del que ha sobrat d'un plat per fer-ne un de nou és imprescindible per una bona economia familiar. La cuina catalana, com d'altres, té receptes que en fer servir les racions sobreres, donen com a resultats plats encara millors que els originals, això sí, amb una mica de feina i cal tenir temps.
A casa el menjar no es tira!
Avui fem canelons de rostit català
Ingredients:
- El que ha sobrat del rostit català menys el pebrot
- Mantega, farina i llet
- Un polzim de nou moscada
- Plaques de canelons
- Beixamel
- Formatge d'ovella curat
- Sal i oli d'oliva
Preparació:
- Per a fer el farcit: esmicoleu el pollastre i la botifarra amb un ganivet. En una paella poseu una mica d'oli i mantega i sofregiu les carns. Afegiu la ceba, un parell d'alls pelats i el tomàquet que us hagi quedat del rostit i una mica del suc del mateix. Poseu una cullerada sopera de farina i barregeu molt bé. Aneu afegint llet freda fins que quedi una farsa tipus per a fer croquetes.
- Per a fer la beixamel: desfeu en una cassola 50 grs de mantega i afegiu 45 grs de farina i un cop cuita (uns 4 minuts aprox) aneu afegint llet freda i remenant. Quan es desenganxi del pot, ja està cuita. Poseu posar una mica de nou moscada.
- Bulliu les plaques de canelons, passeu-les per aigua freda i poseu-les sobre un drap de cuina net.
- Farciu els canelons, poseu beixamel per sobre, ratlleu formatge i gratineu fins que estiguin torradets.
magnífics!
ResponEliminayes.
Elimina