Pàgines

dimecres, 19 d’abril del 2017

CANELONS DE ROSTIT CATALÀ-CUINA D'APROFITAMENT


De tothom es conegut que el reaprofitament del que ha sobrat d'un plat per fer-ne un de nou és imprescindible per una bona economia familiar. La cuina catalana, com d'altres, té receptes que en fer servir les racions sobreres, donen com a resultats plats encara millors que els originals, això sí, amb una mica de feina i cal tenir temps.

A casa el menjar no es tira!

Avui fem canelons de rostit català 

Ingredients:
  • El que ha sobrat del rostit català menys el pebrot
  • Mantega, farina i llet
  • Un polzim de nou moscada
  • Plaques de canelons
  • Beixamel
  • Formatge d'ovella curat
  • Sal i oli d'oliva
Preparació:
  1. Per a fer el farcit: esmicoleu el pollastre i la botifarra amb un ganivet. En una paella poseu una mica d'oli i mantega i sofregiu les carns. Afegiu la ceba, un parell d'alls pelats i el tomàquet que us hagi quedat del rostit i una mica del suc del mateix. Poseu una cullerada sopera de farina i barregeu molt bé. Aneu afegint llet freda fins que quedi una farsa tipus per a fer croquetes.
  2. Per a fer la beixamel: desfeu en una cassola 50 grs de mantega i afegiu 45 grs de farina i un cop cuita (uns 4 minuts aprox) aneu afegint llet freda i remenant. Quan es desenganxi del pot, ja està cuita. Poseu posar una mica de nou moscada.
  3. Bulliu les plaques de canelons, passeu-les per aigua freda i poseu-les sobre un drap de cuina net.
  4. Farciu els canelons, poseu beixamel per sobre, ratlleu formatge i gratineu fins que estiguin torradets.


2 comentaris: