Avui preparem una coca de poma amb recepta de L'Alguer, del llibre "La Cuina Tradicional de L'Alguer" de Carlo Sechi.
L'Alguer és aquella ciutat de l'illa de Sardenya on els seus habitants, durant la guerra venecianogenovesa i instigats per Marià IV d'Arborea, es van revoltar, provocant que Bernat II de Cabrera la conquerís per dos cops consecutius, a les batalles de Port del Comte (1353) i de Quart (1354).
La batalla de Quart o el setge de L'Alguer, com se la coneix, va provocar la evacuació de l'illa i la posterior repoblació amb catalans del Penedès i del Camp de Tarragona que es mantindrien fidels a Pere el Cerimoniós, aquell amb el qual es va iniciar la decadència política de Catalunya.
L'Alguer és aquella ciutat de l'illa de Sardenya on els seus habitants, durant la guerra venecianogenovesa i instigats per Marià IV d'Arborea, es van revoltar, provocant que Bernat II de Cabrera la conquerís per dos cops consecutius, a les batalles de Port del Comte (1353) i de Quart (1354).
La batalla de Quart o el setge de L'Alguer, com se la coneix, va provocar la evacuació de l'illa i la posterior repoblació amb catalans del Penedès i del Camp de Tarragona que es mantindrien fidels a Pere el Cerimoniós, aquell amb el qual es va iniciar la decadència política de Catalunya.
Torta de pomes
(Recepta en alguerès)
Ingredients:
- Tres ous enters
- 150 grames de súcara
- 150 grames de butiro
- Mitja tassa de llet
- 350 grames de farina
- Una bustina de llevat
- Dues o tres pomes
- Súcara per espolsar
Preparació:
- Treballau tres ous enters amb 150 grames de súcara.
- Posau 150 grames de butiro, mitja tassa de llet.
- Adjuniu 350 grames de farina i la butina de llevat i amesclau tot junt.
- Espoligueu les pomes i talleu-les a fites fines.
- Posau l'empast en una tortera, afegiu les pomes i espolsau de súcara a damunt.
- Coieu al forn a 200º per trentcinc o quaranta minuts.
Tarta de manzana
Ingredientes:
- 3 huevos
- 150 grs de azúcar
- 150 grs de mantequilla
- Media taza de leche
- 350 grs de harina
- 1 sobre de levadura
- 3 manzanas
- 1/2 copa de anís (opcional)
- Azúcar para espolvorear
Preparación:
- Mezclar los huevos y el azúcar.
- Añadir la mantequilla en pomada y la leche.
- Mezclar la harina con la levadura y añadirla poco a poco a la mezcla anterior, tiene que quedar una textura fina.
- Pelar y cortar las manzanas.
- Poner la mezcla en un molde, cubrir con las manzanas y espolvorear con azúcar.
- Cocer durante unos 40 minutos en el horno precalentado a 200º
- Cuando falten 5 minutos para apagar el horno, podéis rociar la coca con el anís.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada