Colombo és la ciutat més populosa de Sri Lanka i també una mena de curri, barreja d'espècies, que els emigrants de la Ìndia van portar cap el Carib, per això també és coneguda com curri caribeny.
Ingredients:
Colombo de porc i albergínies
Ingredients:
- 600 grs de pernil de l'espatlla de porc a daus
- 2 albergínies
- 3 alls
- 2 cebes
- 2 cullerades soperes de salsa de tomàquet (concassée)
- 1 bouquet (cilantre, llorer)
- OOVE, sal i pebre negre
- 3 cullerades de pols o pasta de colombo
- Per a fer el colombo, haureu de torrar en una paella totes les espècies que porta i triturar-les en un morter o en un molinet per a espècies: 1 culleradeta de cafè de cilantre en gra, 1 de cúrcuma, 1 de llavors de mostassa, 1 de fenogrec, 2/3 parts d'una culleradeta de cafè de xili, 1 clau d'olor, 3 alls, 1 cullerada de tamarindo i un parell de culleradetes de postre de farina d'arròs. (si feu servir el molinet, afegiu el tamarindo i els alls a part)
- Per a fer el concasée, escaldeu i peleu uns quants tomàquets i estofeu-los amb ceba i alls
- Cilantre per a decorar
Preparació:
- Amaniu la carn de porc amb la pols de colombo i ho deixeu a la nevera un parell d'hores.
- Sofregiu la ceba tallada en tossos d'un cm aprox. A mitja cocció afegiu els alls picats. Reserveu.
- Enrossiu la carn per les dues bandes durant uns 10 minuts i afegiu el sofregit de ceba i all.
- Afegiu el tomàquet i el bouquet. Coeu-ho tot junt uns 20 minuts a foc suau. Si cal podeu posar mig got d'aigua.
- Talleu les albergínies a daus de 2 cm. Deixeu-les lleugerament salades en un sedàs, perden l'amargor.
- Afegiu les albergínies a la carn, ho tapeu i que cogui tot junt una mitja hora llarga.
- Piqueu una mica de cilantre i decoreu-ho.
Bona recepta!!!
ResponEliminaGràcies
ResponElimina