Ingredients:
- 320 grs d'arròs bomba
- 4 talls de rap
- 8 llagostins
- 1 sípia
- Un bon grapat d'escopinyes ben netes ( vigileu que no portin sorra)
- 1 pebrot vermell Ramiro
- 3 tomàquets de ramellet
- 3 o 4 alls
- Julivert picat
- Un bon raig de brandi o whisky
- Oli d'oliva, sal i aigua
Preparació:
- Feu un bon sofregit: a) Marqueu el rap pels dos costats a la paellera i decanteu-lo, en aquets mateix oli fregiu lleugerament els llagostins i també els reserveu. Talleu la sípia ben petita (si us agrada guardeu la salsa per afegir-la) i sofregiu-la amb una mica de sal directament a la paellera on heu fregit el rap i els llagostins. b) Peleu el pebrot vermell cru amb un pelador, o bé escaliveu-lo i un cop tallat, afegiu-lo a la paellera on és la sípia. c) Piqueu un parell d'alls, li podeu treure el gèrmen, i els tireu a la paellera, els hi doneu un parell de voltes perquè desprenguin l'aroma i tot seguit-així no es cremen-afegiu el tomàquet pelat, sense llavors i tallat molt petit. Deixeu que evapori tota l'aigua. d) Quan tot el sofregit agafi textura de melmelada, tireu-hi el brandi, a mi m'agrada amb whisky, i que evapori l'alcohol.
- Afegiu l'arròs, li doneu unes voltes i el cobriu d'aigua, podeu posar fumet o un brou de peix, però jo hi poso aigua, queda més el gust del rap i els llagostins. Ho coeu uns 15 minuts.
- Obriu les escopinyes en un pot amb una mica d'oli d'oliva, sal i una punteta de pebre negre i les afegiu a l'arròs quan faltin uns sis minuts per tancar el foc.
- Quan faltin uns 5 minuts afegiu el rap i els llagostins.
- Feu una picada amb all i julivert i ho tireu per sobre l'arròs. Apagueu el foc i que reposi un parell de minuts.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada