Pàgines

divendres, 22 de juny del 2018

COCA D'ALBERCOCS

La coca d'albercocs és un pastís tradicional de la rebosteria mallorquina d'estiu, encara que es pot fer tot l'any si substitueixes la fruita fresca per la confitada.
Es fa amb saïm, farina fluixa i patata. Hi ha una versió amb sobrassada o amb cireres.

Recepta del llibre: "Els millors plats de la cuina popular de Mallorca"  d'Antoni Tugores i 
M. Antònia Sureda Vallespir (Lleonard Muntaner Ed.)

Coca d'albercocs

Ingredients:
  • 375 grs de farina fluixa
  • 3 ous
  • 130 grs de saïm
  • 300 grs de patata bullida amb pell
  • 20 grs de llevat de forner
  • 200 grs de sucre i una mica més per sobre la coca
  • 30 ml d'OOVE
  • 60 ml d'aigua tèbia
  • Albercocs (12-15)
  • Sucre llustre per decorar
Preparació:
  1. Barregeu el sucre i el saïm a temperatura ambient.
  2. Dissoleu el llevat dins l'aigua tèbia i ho afegiu.
  3. Incorporeu els ous d'un en un sense deixar de remenar.
  4. Tireu-hi l'oli i la patata pelada i aixafada, seguiu remeneant fins que quedi tot ben mesclat.
  5. Aneu afegint la farina, molt a poc a poc, veureu que la massa fa bombolletes, llavors la tapeu amb un drap net i espereu que dobli el volum.
  6. Torneu a pastar la massa.
  7. Introduiu-la en una safata de forn baixeta, torneu-la a tapar i espereu que torni a doblar el seu volum.
  8. Mentrestant enceneu el forn a 200º, peleu els albercocs, talleu-los en 2 i els col·loqueu sense el pinyol cara amunt per sobre la massa, espolvareu amb el sucre.
  9. Ho poseu al forn i baixeu la temperatura a 180º. Ha de coure uns 30-35 minuts.
  10. Decoreu amb sucre llustre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada