Pàgines

dimarts, 3 de juliol del 2018

ARRÒS DEL PARAGÜERO

L'arròs del Paragüero o Paraigüero es feia antigament a la comarca de La Selva, quan la gent que vivia a Lloret i alrededors es guanyava la vida fent carbó als boscos.
De nom ben curiós fa servir ingredients que es podien transportar des del lloc de procedència sense fer-se malbé, també utilitzaven productes que trobaven al camp, com els espàrrecs, els bolets o petits animalons que campaven per allà.

Arròs del Paragüero


Ingredients per a 4 persones:
  • 320 grs d’arròs bomba
  • 2 cebes
  • 1 all
  • 3 tomàquets
  • 200 grs de morro de bacallà sense desalar
  • 8 espàrrecs verds
  • 200 grs de bolets
  • Mitja botifarra negra
  • OOVE, sal i pebre
  • Un polzim de romaní o farigola
Preparació:
  1. Ofeguem les cebes tallades en ciseler (1mm x 1mm) en OOVE sense que agafin color, afegim l’all ben picat i quan ha després tot l’aroma afegirem els tomàquets sense pell ni llavors i tallat en macedònia (5mm x 5mm). Salpebrem amb molta moderació.
  2. Mentrestant escalivem el bacallà sense desalar al foc a terra o a la flama directament, ajudats amb una graella. El deixem refredar, li traiem la pell i el rentem sota l’aixeta per treure’n l’excés de sal. L’afegim al sofregit.
  3. Incorporem l’arròs, li donem un parell de voltes i el mullem amb aigua o el brou que podem fer amb els retalls del bacallà.
  4. Afegim els bolets tallats a làmines i els espàrrecs previament pelats i ho courem tot junt uns 15 minuts.
  5. Quan faltin 3 o 4 minuts hi posem la botifarra negra tallada a rodelles.
  6. Apaguem el foc, espolvarem amb el romaní o la farigola i ho deixem reposar 2 o 3 minuts.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada