Aquest any tot és diferent i amb la nova normalitat, fins i tot, el concurs que organitza cada any la revista Cuina per celebrar la Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu, no serà igual, però també hi participem.
Com sempre les meves receptes són d'allò més tradicionals, la veritat és que en sóc defensora i m'encanta la cuina catalana.
Enguany presento una pilota, com la que posem a l'escudella, però cuinada al forn. La primera vegada que la vaig tastar va ser a un restaurant que sovint freqüento a Sants, el Terra d'Escudella. Es pot acompanyar amb samfaina, patates o bolets, però avui li hem posat pebrots de colors, una ceba trinxada i un parell d'alls.
Pilota de porc al forn
Ingredients:
- Mig quilo de carn de porc del coll, picada
- Dos ous
- Farina de galeta
- Farina blanca
- Oli d'oliva extra verge, sal i pebre
- Un pebrot verd
- Un pebrot vermell
- Un pebrot groc
- Una ceba
- Un parell d'alls
- Un tomàquet ben madur
- Un bon raig de vi ranci
Elaboració:
- Compreu la carn de porc al vostre carnisser habitual de confiança i que us la piqui només una vegada.
- Feu la barreja habitual: la carn, els ous, una mica de sal i pebre negre acabada de moldre i la farina de galeta (no gaire que no us quedi la pilota massa dura). Li feu forma de pilota allargada...i la passeu per una mica de farina perquè quedi sellada.
- Talleu els pebrots a tires i la ceba a mitges llunes. Peleu els alls. Peleu el tomàquet i talleu-lo a daus.
- Preescalfeu el forn a 200º.
- En una safata que pugui anar al forn, poseu la pilota al mig, la cobriu amb els pebrots i la ceba. Ratlleu els alls, escampeu els daus de tomàquet i ho amaniu amb dues o tres cullerades d'oli d'oliva. Saleu una mica els pebrots i la ceba.
- Poseu la safata al forn, espereu una mitja hora, tireu-hi un raig de vi ranci i gireu la pilota, espereu mitja hora més. Si el vostre forn es pot encendre alhora a dalt i a baix, no cal ni que la gireu.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada