Ara fa uns mesos Viena Edicions ha publicat un nou llibre de receptes de cuina, en aquesta ocasió sobre els mítics plats de l'hotel Sevilla i del restaurant Rocamar del port de Maó, La millor cuina de Menorca, escrit per Josep Borràs amb la col·laboració ben estreta del seu fill Damià, divulgador culinari, poeta i traductor de clàssics com Goldoni, Vian o Genet.
Josep Borràs va aprendre l'ofici de cuiner a l'hotel Sevilla de la mà de la seva mare i, durant 40 anys va ser el xef del Rocamar del port de Maó. Jubilat des de 1995 continua vinculat al món de la gastronomia de la seva terra, Menorca.
Gambes al forn
Ingredients:
- 800 grs de gambes
- 500 grs de patates
- 2 alls
- Julivert
- 4 cullerades de farina de galeta
- 1/2 culleradeta de pebre vermell
- Oli d'oliva verge extra i sal
Preparació:
- Peleu les patates i talleu-les en rodelles de mig centímetre. Deixeu-les en remull una bona estona, després les sequeu bé, les fregiu en oli d'oliva i les reserveu ben escorregudes.
- En una safata de forn, poseu les patates, fent un llit, les saleu una miqueta i disposeu per sobre les gambes.
- Feu una picada amb els alls i el julivert i ho barregeu amb la farina de galeta i el pebre vermell. Ho esparciu per sobre les gambes i, afegiu 4 cullerades de l'oli de fregir les patates i 2 cullerades d'aigua.
- Escalfeu el forn a 180º i coeu-ho tot junt uns 5 minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada