Pàgines

dijous, 4 de setembre del 2014

ARRÒS AMB SÈPIA, POP I MUSCLOS





Aquest plat li vull dedicar a la Marina, la meva mare, que ens ha deixat. Li agradava molt l'arròs, sempre que en feia li guardava un platet. No va ser la millor mare del Món, però era la meva, la que em va tocar en sort i tenia bo i dolent com tothom.

INGREDIENTS:
  • 1 sèpia
  • 2 potes de pop
  • 8 musclos
  • 4 tassetes d'arròs bomba
  • 8 tassetes d'aigua de bullir el pop
  • 1 ceba tendra
  • 2 alls
  • 3 tomatas
  • 1/2 pebrot vermell
  • pimentó vermell (1/2 culleradeta de postre)
  • oli d'oliva, sal
FEMCUINETES:
  1. El pop: el posem 2 dies al congelador i el deixem descongelar 1 dia sencer a la nevera. El bullim en aigua salada, l'espantem, 2 o 3 vegades (l'entrem a l'aigua i el tonem a treure) i el deixem bullir 1 hora aproximadament. Que reposi uns 15 minuts a l'olla tapada. El tallem a rodantxes. 
  2. La sèpia ben neta, la tallem i la sofregim en oli dòliva.
  3. Piquem la ceba i la caramelitzem, afegim el pebrot tallat i un cop fregit, ratllem 2 alls i tot seguit posem les tomates sense pell ni llavors, ben fregits que perdin tota l'aigua. Afegim el pimentó vermell i remenem.
  4. Els musclos: els obrim al vapor i retirem una closca.
  5. Socarrem l'arròs en el sofregit, afegim l'aigua de bullir el pop, a foc fort durant 5 minuts, tastem i rectifiquem de sal, si cal.
  6. Afegim la sèpia, el pop i els musclos i ho posem al forn (previament escalfat) a 180 graus durant 12 minuts.
  7. Que reposi un parell de minuts i servim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada