Avui he fet un caldòs amb tot allò
que he trobat dins la nevera: un trosset de pollastre de pagès, 4 musclos, 4 carxofes, 1/2 sípia, un
sofregit de tomata diferent i un arròs que vaig comprar ahir al Festast de
Tortosa, que m'ha sorprès gràtament, de la varietat marisma, ideal per a fer
amb llet i caldosos. Com diuen els seus
productors:
"Lo nostre ARRÒS", el seu gra
gruixut té una bona capacitat d'absorció i perd poc midó durant la cocció.
Cou en 14 minuts i un cop obert s'ha
de guardar a la nevera donat que no porta tractaments químics.
FEMCUINETES
Us explico com he fet el sofregit
de tomata: vaig tallar per la meitat 6 tomàquets i amb pell i tot els vaig
posar boca avall a una paella amb oli d’oliva. Els he foradat i he posat mig
all a cada tomàquet. Una mica de sal i una cullerada sopera de mel. Tapat i a
foc molt baix durant 1 hora, a mig fer l’he destapat i he retirat les pells que
surten senceres. Quan estan fets els he xafat i barreixat tomata i alls.
En un pot escaldat ho podeu guardar a
la nevera uns 3 dies.
En una cassola de ferro colat he
fregit el pollastre i la sípia, he afegit les carxofes, el sofregit i l’arròs.
Uns quantes voltes l’arròs ha quedat nacaradet, llavors he afegit un fumet que
també corria per la nevera fet del cap d’1 rap i una mica de lluç, sal i uns
quants grans de pebre negre. Ja sabeu uns 70-80 grs d’arròs per persona i uns
250 cc de fumet per racció d’arròs,un pèl mé si el voleu molt caldòs.
Només uns 14 minuts i el deixeu
repossar uns 4 minuts més.
Una excelente combinación de sabores, es una receta rápida y muy buena..la voy a realizar para mi familia. Gracias Montse
ResponEliminaGracias Mercedes.
EliminaÉs que l'arròs és tant bo...mmmmm. A mi també m'agrada fer una recepta a partir del que em queda, ho trobo més creatiu :)
ResponEliminaPtons
Anna
sí Anna, és veritat, és molt creatiu i a cops queda més bo que quan ho programes tot. Molts petons guapa.
Elimina