-A veure quina de les dues arriba primer.- m’ha dit la Mon d'April's kitch
Llavors esclato a riure.
M’arriba un missatge de la Mon que diu: “He guanyat!”.
A l’instant contesto: sí ,ja et veig des del bus, ara arribo.
Les parades d’autobús, una en front de l’altre, ambdues en
front mateix del #mercatdela guineueta, i comencem la visita , i comença també
aquest petit projecte de l’April i la robabruta-femcuinetes.
De tant en tant escollirem un mercat….un producte….i ens
posarem a escriure.
#welovewmercatsdebarcelona.
Ens aturem a la parada de l’Eduardo Funes, una pesca salada amb
una miqueta de menjar preparat: bunyols de bacallà, esqueixada, bacallà a la
llauna... i molt bacallà en remull, sec,
arengades, moixama.... L’Eduardo amablement surt del seu amagatall per
atendre’ns, ens explica que és la tonyina de sorra que jo necessito per a fer
uns pebrots farcits a la manera d’Alcoi i que la puc substituir per moixama
perquè de tonyina no n’hi ha gairebé mai i a més a més s’ha de deixar desalar i
perd força el gust. Amb l’April parlen de xato’s.
Unes quantes voltes pel mercat; fruites, verdures, avirams,
peix, carrns, menuts, un parell de baretos, i en general gent molt amable i
simpàtica, contenta de que l’April i jo els fem fotografies, a ells, al seu
gènere.
Els de l’Aviram Barcelò, ens criden. –que nosaltres volem
sortir a la foto, ens diu una de les dependentes, que maca. Una foto a dins la
cuineta, una altre tots 3 a la parada amb els pollastrets i els conills. També
fan pollastres a l’ast i venen ous.
Desprès ens parem a la Fruiteria Gonzalez. –Nena posat bé, li
diu una clienta, a la dependenta, que t’estan fent una foto. Les 2 noies que
venen riuen amb una mica de vergonya.
Amb l’April decidim i comprem el producte que cuinarem, un
mateix producte: Boquerons comprats a la parada de Peix i maric Neus i 2
receptes diferents.
Jo faré : BOQUERONS FARCITS DE PARMESÀ ARREBOSSATS AMB OU I
PANKO.
Netejo bé els boquerons i els deixo en aigua molt freda una
bona estona perquè perdin tota la sang i quedin ben nets.
Ratllo formatge Parmesà en un ratllador de forats molt grans,
així queda el formatge ben gruixut.
Omplo els boquerons de formatge, els paso per ou i tot seguit
per panko. Ben fregidets en força oli d’oliva i espolvarejats amb un polsim de Shichimi,
que és una barreixa d’espècies japoneses molt picantet.
Mireu l'altre part del projecte: Cebiche nikkei de boquerones
Mireu l'altre part del projecte: Cebiche nikkei de boquerones
Que chula t'ha quedat l'entrada i que bona la recepta!!!! Molt, i molt original! Be, ara ha em començat!!! a seguir!
ResponEliminaM'ha encantat e nostre projecte!
Gràcies April, m'encanta el projecte.
EliminaM'encanten els mercats! Molt bon post Montse! petons guapa!
ResponEliminaGràcies Pilar, molts petons. Feliç dia de Sant Jordi
EliminaMe ha encNtado la entrada Montse y la receta !!! 😋
ResponEliminaMuchas gracias Isa.
EliminaUn beso.
Me gusta la idea! Una buena forma de conocer nuestros mercados, aprender de vuestra cocina y compartir unos buenos momentos juntas! Estoy segura que habrá al final una buena amistad, lo mejor de todo!
ResponEliminaFelicidades a las dos!
Gracias, nos conocemos hace poco pero congeniamos bien, sí lo mejor de todo, tienes razón.
Eliminamontse