Pàgines

divendres, 13 de maig del 2016

LLOBARRO AL FORN

El llobarro és un peix molt preuat, propi del Mediterrani i de l'Atlàntic que pot arribar a medir més d'un metre de llarg i que viu més anys que Matusalem, 
Queda molt bo al forn amb patates i una picada d'all i julivert. També s'hi pot posar ceba i una mica de tomàquet, però no molt.
És cria en captivitat en gàbies flotants al mar dites granjes de peixos i que sembla que no acaben de ser rendibles a Catalunya. 
Em sorprèn que el consumidor prefereixi el peix de criança al de pesca extractiva, com prova un tast a cegues que va realitzar l'IRTA.
Bé ja no em sorprèn res!

Avui el disfressem una mica i li posem gingebre ratllat i melmelada de tomàquet que la podeu fer a casa, jo en faig una amb cor de bou i poma golden que queda molt bona o bé comprar-la feta. Hi ha marques comercials prou bones.

Ingredients per a dos persones:
  • Un llobarro sense l'espina tallat en dos.
  • Pastanaga.
  • Alls tendres.
  • Espàrrecs.
  • Un trosset de gingebre fresc ratllat.
  • Una cullerada sopera de mermelada de tomàquet.
  • Sal, pebre blanc i #OOVE
Elaboració:
  1. Poseu les verdures a coure al forn a 180º uns 15 minuts, amb una mica de sal, oli d'oliva i el gingebre ratllat. Tapeu amb paper d'alumini.
  2. Salpebreu el peix i l'afegiu sobre les verdures i doneu-l'hi un cop de forn, depenent de la mida del peix, de 10 a 20 minuts o fins que es dauri una mica.
  3. Afegiu la confitura i apagueu el forn.




2 comentaris:

  1. M'apunto la recepta i en especial el toc de la melmelada!
    Petons, Montse!
    Olga

    ResponElimina
  2. Pintaza! Quina bona pinta! ja en voldría un trosset ara per sopar! i sí, curiosos els resultats de l'estudi.

    ResponElimina