Pàgines

dissabte, 28 de maig del 2016

PASTÍS DE PASTANAGA


Pastís de pastanaga


Ingredients:

  • Tres ous
  • 120 grs de sucre roig
  • Dos tassetes d'oli d'oliva verge extra
  • Quatre pastanagues
  • 150 grs de farina integral
  • Un sobre de llevat
  • 1/2 culleradeta de canyella
  • Un polzim de nou moscada
  • Sal
  • Sucre llustre
Elaboració:
  1. Enceneu el forn a 200º
  2. Barreixeu els ous i el sucre fins que quedin molt integrats.
  3. Afegiu les dos tassetes d'oli.
  4. Peleu i ratlleu les pastanagues. Afegiu-les.
  5. Aneu barreixant i afegint la farina amb el llevat sense deixar de remenar.
  6. Aromatitzeu amb la canyella i la nou moscada, però podeu posar també cardamom, vainilla i pebre negra.
  7. Un polzim de sal.
  8. Enmotlleu i al forn durant 30 minuts a 175º
  9. Decoreu amb sucre llustre.


Pastel de zanahoria


Ingredientes:
  • 3 huevos 
  • 120 grs de azúcar moreno
  • 2 tacitas de aceite de oliva virgen extra
  • 4 zanahorias
  • 150 grs de harina integral
  • 1 sobre de levadura
  • Media cucharadita de canela
  • Un pellizco de nuez moscada
  • Sal
  • Azúcar glasé
Preparación:
  1. Calentar el horno a 200º
  2. Mezclar los huevos y el azúcar muy bien.
  3. Añadir el aceite.
  4. Pelar y rallar las zanahorias y añadirlas a la mezcla.
  5. Añadir poco a poco la harina y la levadura sin dejar de mezclar.
  6. Aromatizar con la canela y la nuez moscada. (Podéis usar también cardamomo, vainilla y pimienta negra)
  7. Añadir un pellizquito de sal.
  8. Lo ponéis en un molde y lo cocéis en el horno durante 30 minutos a 175º
  9. Decorar con azúcar glasé.

2 comentaris: