El gató és un pastís típic mallorquí on l'ametlla n'és l'ingredient principal. El nom sembla que prove del "gâteau" francès i és una recepta documentada a l' illa des del segle XVIII.
A l'estiu el podeu prendre amb gelat o amb orxata (a mallorca en fan una d'ametlles que és imprecindible que la tasteu) i a l'hivern amb xocolata a la tassa, ben calenta.
Ingredients:
- 250 grs d'ametles crues mòltes (sense pell) o en pols
- 250 grs de sucre
- 6 ous separant els blancs dels vermells
- La pell de mitja llimona ratllada
- Un polsim de canyella
- Mantega o saïm pel motlle
- Sucre de llustre per decorar
Preparació
- Escalfeu el forn a 170º.
- Separeu les clares dels rovells.
- Monteu les clares a punt de neu, a mig fer afegiu la meitat del sucre.
- Barregeu les ametlles, els rovells i la resta del sucre.
- Afegiu les clares amb molta suavitat a la barreja anterior.
- Ratlleu la pell de la llimona i afegiu-la també.
- Poseu una mica de canyella.
- Enmotlleu, jo hi poso mantega o saïm i a sobre un paper de forn (opcional).
- Enforneu uns 30 minuts i sense obrir el forn, baixeu la temperatura a 150º i coeu uns 10 minuts més.
- Deixeu-lo refredar a dins del forn amb la porta oberta.
- Quan sigui ben fred, empolvareu amb sucre de llustre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada