Pàgines

dilluns, 4 de juliol del 2016

GATÓ D'AMETLA



El gató és un pastís típic mallorquí on l'ametlla n'és l'ingredient principal. El nom sembla que prove del "gâteau" francès i és una recepta documentada a l' illa des del segle XVIII.

A l'estiu el podeu prendre amb gelat o amb orxata (a mallorca en fan una d'ametlles que és imprecindible que la tasteu) i a l'hivern amb xocolata a la tassa, ben calenta.

Ingredients:
  • 250 grs d'ametles crues mòltes (sense pell) o en pols
  • 250 grs de sucre
  • 6 ous separant els blancs dels vermells
  • La pell de mitja llimona ratllada
  • Un polsim de canyella
  • Mantega o saïm pel motlle
  • Sucre de llustre per decorar
Preparació
  1. Escalfeu el forn a 170º.
  2. Separeu les clares dels rovells.
  3. Monteu les clares a punt de neu, a mig fer afegiu la meitat del sucre.
  4. Barregeu les ametlles, els rovells i la resta del sucre.
  5. Afegiu les clares amb molta suavitat a la barreja anterior.
  6. Ratlleu la pell de la llimona i afegiu-la també.
  7. Poseu una mica de canyella.
  8. Enmotlleu, jo hi poso mantega o saïm i a sobre un paper de forn (opcional).
  9. Enforneu uns 30 minuts i sense obrir el forn, baixeu la temperatura a 150º i coeu uns 10 minuts més. 
  10. Deixeu-lo refredar a dins del forn amb la porta oberta.
  11. Quan sigui ben fred, empolvareu amb sucre de llustre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada