Pàgines

dimarts, 5 de juliol del 2016

ROSTIT CATALÀ




A la catalana és una manera tradicional de cuinar, que més o manco va així: en una cassola posarem llard o cansalada, fregirem la carn, millor sencera (pollastre, conill, oca, ànec o colomins) afegirem ceba, alls sencers, llorer i canyella, Quan la ceba és enrosida, hi afegim vi ranci i brou, ho courem tapat. 
Es pot afegir fruita confitada. 
Avui l'hem cuinat amb tomàquet i pebrot per a fer salseta i sucar-hi pa. 

Ingredients:
  • Un pollastre tallat a octaus
  • Quatre botifarres
  • Una cabeça d'alls
  • Una ceba grossa o dues mitjanes
  • Quatre tomàquets
  • Un pebrot vermell
  • Un canó de canyella
  • Oli, sali pebre
Preparació:
  1. Fregiu els trossos de pollastre en una paella, salpebreu i reserveu.
  2. En el mateix oli fregiu les botifarres.
  3. En una cassola o cocote sofregiu una mica la ceba amb d'oli d'oliva i un polzim de sal, poseu el pollastre i la botifarra i  coleu l'oli on els heu fregit.
  4. Tireu una copa de vi ranci i que evapori l'alcohol.
  5. Afegiu una cabeça d'alls sencera, el pebrot tallat a rodanxes, la canyella i els tomàquets tallats en dos. Tapeu, baixeu el foc i que faci xup-xup una hora ben bona.


2 comentaris: