A la catalana és una manera tradicional de cuinar, que més o manco va així: en una cassola posarem llard o cansalada, fregirem la carn, millor sencera (pollastre, conill, oca, ànec o colomins) afegirem ceba, alls sencers, llorer i canyella, Quan la ceba és enrosida, hi afegim vi ranci i brou, ho courem tapat.
Es pot afegir fruita confitada.
Avui l'hem cuinat amb tomàquet i pebrot per a fer salseta i sucar-hi pa.
Ingredients:
- Un pollastre tallat a octaus
- Quatre botifarres
- Una cabeça d'alls
- Una ceba grossa o dues mitjanes
- Quatre tomàquets
- Un pebrot vermell
- Un canó de canyella
- Oli, sali pebre
Preparació:
- Fregiu els trossos de pollastre en una paella, salpebreu i reserveu.
- En el mateix oli fregiu les botifarres.
- En una cassola o cocote sofregiu una mica la ceba amb d'oli d'oliva i un polzim de sal, poseu el pollastre i la botifarra i coleu l'oli on els heu fregit.
- Tireu una copa de vi ranci i que evapori l'alcohol.
- Afegiu una cabeça d'alls sencera, el pebrot tallat a rodanxes, la canyella i els tomàquets tallats en dos. Tapeu, baixeu el foc i que faci xup-xup una hora ben bona.
Jo Porto el pa
ResponEliminajo el rusteixo diferent, sembla que ha de ser mol bo probaré aqueste recepte.
Elimina