Tonkatsu i donburi li donen el nom,
porc i arròs,
i és una delícia.
Ingredients i preparació:
- Arròs, uns 70-80 grs per persona
- Llom, un parell de talls per persona
- Un ou per persona, i un per a rebossar
- Brou dashi
- Salsa de soja
- Mirin
- Sucre moré
Per a fer l'arròs:
- Rentar l'arròs sota l'aixeta, amb compte que no es trenqui, unes quantes vegades, fins que l'aigua surti neta.
- Deixar l'arròs en aigua, la mateixa quantitat que d'arròs i una mica més, uns 30 minuts.
- Portar a bullir l'arròs a foc fort, tapar-lo i baixar el foc al mínim, fins que es begui tota l'aigua.
Per a fer la salsa del katsudon:
- Barregeu i feu un bull:
- 100 cc de dashi, és un brou japonès que el podeu fer amb 20 grs de katsuobushi (aquell atun finet que trobem a sobre dels fideus) i 10 cm d'alga Kombu en 1 litre d'aigua. A les botigues orientals en podeu trobar de fet.
- Dos cullerades soperes de salsa de soja.
- Dos cullerades de mirin.
- Dos cullerades de sucre roig.
Per a fer el tonkatsu:
- Salpebreu el llom tallat d'un cm de gruix.
- El passeu per farina blanca, per ou batut i per panko o pa ratllat.
- Fregiu en abundant oli d'oliva. Reserveu
El katsudon:
- Afegiu la salsa al llom tallat a tires i deixeu coure uns minuts.
- Afegiu l'arròs.
- Afegiu l'ou batut i apagueu el foc.
- Serviu.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada