És temps d'amanides!
La Panzanella és una amanida de pa originària de Florència que es feia amb ceba, alls, alfàbrega i oli d'oliva, després es va incorporar el tomàquet. S'aprofitava el pa dur del dia abans i és per això que es remullava amb aigua.
Ingredients:
- Dues llesques de pa de cereals, no cal que sigui dur
- Una ceba vermella
- Un all
- Tomàquets Cherri
- Tomàquet rosa de Montserrat
- Pebrot vermell
- Mozzarella
- Olives negres
- Julivert
- Cibulet
- Alfàbrega
- Sal i pebre negre
- Oli d'oliva verge extra
Preparació:
- Fregueu l'all a les llesques de pa.
- Barregeu 25 cc d'aigua, 3 cullerades soperes d'oli d'oliva, 2 de vinagre, un polzim de sal, pebre i poseu el pa a remullar.
- Escalfeu el forn a 180º i poseu el pa uns 15 minuts.
- Netegeu i talleu els tomàquets, la ceba i el pebrot.
- Talleu la mozzarella a trossos.
- Poseu tots els ingredients en una safata, trossegeu el pa, espolvareu amb les herbes, salpebreu i amaniu amb oli i vinagre.
Oooooiiiix, quina amanida més bona!
ResponEliminaPetonets, Montse!
Olga
Molt bonaaaaaa Olga i d'aprofitament.
EliminaPetons