Pàgines

dilluns, 11 de juliol del 2016

PANZANELLA

És temps d'amanides!
La Panzanella és una amanida de pa originària de Florència que es feia amb ceba, alls, alfàbrega i oli d'oliva, després es va incorporar el tomàquet. S'aprofitava el pa dur del dia abans i és per això que es remullava amb aigua.



Ingredients:
  • Dues llesques de pa de cereals, no cal que sigui dur
  • Una ceba vermella
  • Un all
  • Tomàquets Cherri
  • Tomàquet rosa de Montserrat
  • Pebrot vermell
  • Mozzarella
  • Olives negres
  • Julivert
  • Cibulet
  • Alfàbrega
  • Sal i pebre negre
  • Oli d'oliva verge extra
Preparació:
  1. Fregueu l'all a les llesques de pa.
  2. Barregeu 25 cc d'aigua, 3 cullerades soperes d'oli d'oliva, 2 de vinagre, un polzim de sal, pebre i poseu el pa a remullar.
  3. Escalfeu el forn a 180º i poseu el pa uns 15 minuts.
  4. Netegeu i talleu els tomàquets, la ceba i el pebrot.
  5. Talleu la mozzarella a trossos.
  6. Poseu tots els ingredients en una safata, trossegeu el pa, espolvareu amb les herbes, salpebreu i amaniu amb oli i vinagre.

2 comentaris: