Kerala és un estat situat al sud de l'Índia i ocupa gairebé tota la costa de Malabar, considerada la costa de les espècies. Des de l'any 3000 ane va ser un important centre de comerç. Ciutats com Cochin, Calicut, Quilon i Cannanore van ser importantíssims ports comercials freqüentats per fenicis, romans, xinesos i sobretot àrabs que van monopolitzar durant anys el comerç del pebre negre.
A l'any 1498 el potugués Vasco de Gama va establir la primera ruta marítima cap a l'Índia i Cochin o Kochi es va convertir en el primer asentament colonial europeu a més del lloc més important de comerç de la ruta de les espècies.
El pebre negre, piper nigrum o pebre bo és una espècie picant de la família de les piperàcies. Planta enfiladissa que pot arribar a medir quatre metres i que fa unes petites flors que s'agrupen formant els fruits.
Les diferents varietats; verd, blanca i negre només depenen del grau de maduració dels fruits de la planta.
La lejenda diu que fou introduida a Occident pels grecs. Els romans s'hi van aficionar moltíssim i encara que era un producte car, era molt comú i n'hi posaven fins i tot a les receptes dolces. Durant l'edat mitjana va ser considerat com una espècie molt valuosa, l'anomenaven or negre i demostrava la riquesa i poder dels anfitrions que la podien servir a les seves taules. Va ser usat com a moneda de canvi.
A l'any 1498 el potugués Vasco de Gama va establir la primera ruta marítima cap a l'Índia i Cochin o Kochi es va convertir en el primer asentament colonial europeu a més del lloc més important de comerç de la ruta de les espècies.
El pebre negre, piper nigrum o pebre bo és una espècie picant de la família de les piperàcies. Planta enfiladissa que pot arribar a medir quatre metres i que fa unes petites flors que s'agrupen formant els fruits.
Les diferents varietats; verd, blanca i negre només depenen del grau de maduració dels fruits de la planta.
La lejenda diu que fou introduida a Occident pels grecs. Els romans s'hi van aficionar moltíssim i encara que era un producte car, era molt comú i n'hi posaven fins i tot a les receptes dolces. Durant l'edat mitjana va ser considerat com una espècie molt valuosa, l'anomenaven or negre i demostrava la riquesa i poder dels anfitrions que la podien servir a les seves taules. Va ser usat com a moneda de canvi.
Keralà de curri
Ingredients- Mitja coliflor
- Oli d'oliva verge extra
- 1 cullaradeta de llavors de mostassa
- 1 culleradeta de llavors de fenogrec
- 1 cullaradeta de cúrcuma
- 5 fulles secas de curry o una cullerada de curri sec
- Un tros de gingebre de 5 cm
- 2 alls
- 1 ceba tendra
- 1 bitxo
- 1 manat de coriandre fresc
- 2 tomàquets sense pell ni llavors
- Llet de coco (250 cc)
- 300 grs de cigrons cuits
- 300 grs d'arròs basmati
- 5 claus
- Una nou de mantega
- Sal i pebre negre
Preparació:
- Piqueu la ceba tendra i sofregiu-la en una cassola amb oli d'oliva
- Talleu la coliflor en ramells ben petits i afegiu-los al sofregit de ceba.
- Afegiu les llavors de mostassa i les fulles de curri.
- Bulliu l'arròs (dos mides d'aigua per cadescuna d'arròs) amb els claus, mitja culleradeta de sal i una nou de mantega, amb el foc al mínim i tapat.
- Passeu pel braç elèctric el fenogrec, la cúrcuma, els alls, el coriandre, el gingebre i el bitxo (si no us agrada molt picant poseu-ne només mig i sempre sense llavors) amb dos cullerades d'oli d'oliva. Ho afegiu a la cassola on heu fregit la coliflor.
- Ara afegiu els tomàquets tallats molt petits i els cigrons.
- Afegiu la llet de coco i ho feu coure uns deu minuts.
- Salpebreu.
- Serviu amb l'arròs.
- Ho podeu acompanyar amb una salsa de iogurt que preparareu barreixant un iogurt, una cullerada de suc de llimona, una culleradeta de mostassa i una de comí. Sal i pebre negre.
Quin aroma deu desprendre aquest plat! Mm......
ResponEliminaPetonets,
Olga
Siiiiiii.
EliminaPetons.
Si no posan fenogrec es igual? com es pot sustituir, no se ha on comprar
Elimina