Pàgines

dijous, 18 de maig del 2017

ARRÒS AMB CARBASSA I TOMÀQUET SEC- FIRA DE SANT ISIDRE


Aquest cap de setmana s'ha celebrat la 47a edició de la Fira de Sant Isidre a la localitat de Viladecans. 





Una bona colla de bloguers capitanejats per la Luisa Ramos de Baco y Boca i la Carmen de l'Ajuntament de la ciutat, hem pogut gaudir d'un petit recorregut en bicicleta pel Parc Agrari, visitar l'explotació agrícola de'n Josep Domènec, especialitzat en tomaquets, tomàquets i tomacons, tastar uns vins de cirera que elabora Josep Badell de la bodega Sirot, mentre la Marta Arañó de Tinta i Vi, ens pintava allà mateix un quadre ambientat en els productes protagonistes de la fira d'enguany que han estat la carbassa i el tomàquet, tan sols fent servir el vi que li proporciona en Josep.







El Mingo Morilla de Cal Mingo ens va preparar un aperitiu també amb la carbassa i el tomàquet com a protagonistes i després, vendaval inclòs, vam dinar uns platerets que ens va preparar el Conrad del restaurant La Llesca de Viladecans.

Ja per acabar vam poder visitar les espectaculars paneres de fruites i verdures que presenten a concurs cada any.





Una jornada fantàstica!

Amb els productes protagonistes de la fira: carbassa i tomàquet, avui que és dijous, preparem un arròs.


Arròs amb carbassa i tomàquet sec


Ingredients:
  • 300 grs d'arròs bomba
  • 200 grs de carbassa tallada a dauets
  • 7 o 8 tomàquets secs (els podeu comprar fets)
  • 1 ceba tendra
  • 1 tomàquet d'amanida gros, però molt madur
  • 1 nyora
  • 4 alls
  • 2 pastanagues
  • 1 fulla de llorer
  • Aigua
  • Oli d'oliva i sal
Preparació:
  1. Per a fer una mica de brou: fregiu la nyora sense llavors i un parell d'alls en una olla mitjana Afegiu aigua i porteu a ebullició. Poseu-hi les pastanagues ben netes, les fulles verdes de la ceba tendra i la fulla de llorer. Ho feu bullir mitja hora llarga. Reserveu.
  2. Mentrestant feu un sofregit amb la ceba tendra tallada petita, un parell d'alls picats i la tomata d'amanida ratllada.
  3. Quan el sofregit tingui textura de melmelada, afegiu l'arròs i doneu-l'hi unes voltes perquè perdi el midó. Cubriu-lo amb el brou (un litre) que hem preparat i feu-lo bullir 7 o 8 minuts a foc fort.
  4. Afegiu el tomàquet sec tallat petit. Que cogui uns 5 minuts més.
  5. Afegiu la carbassa i espereu uns 5 o 6 minuts més per apagar el foc.
  6. Us quedarà molt melós, és de la carbassa.
  7. Tasteu de sal.



2 comentaris: