Pàgines

dimarts, 2 de maig del 2017

TARTA TATIN TATAN


Ingredients pel farcit:
  • 4 o 5 pomes golden, pelades i tallades en dos.
  • 75 grs de mantega
  • 150 grs de sucre
Preparació:
  1. Peleu les pomes, traieu-lis el cor i talleu-les en dos.
  2. En una paella desfeu la mantega, vigilant que no es cremi i a foc molt baix afegiu el sucre i les pomes.
  3. Al cap d'uns 20-25 minuts ja s'hauran caramelitzat.
  4. Reserveu.

Ingredients per la pasta brisée o masa quebrada:
  • 200 grs de farina
  • 100 grs de mantega
  • 1 ou
  • 5 grs de sal 
  • Si és per una preparació dolça es pot posar també una cullerada sopera de sucre glaç
Preparació:
  1. Feu un volcanet amb la farina i poseu-hi el ou i la sal al mig.
  2. Afegiu la mantega a quadradets freda de la nevera i ho treballeu tot amb els dits de la mà, sense escalfar gaire la mescla.
  3. Un cop ho tingueu tot integrat xafeu la masa amb el palmell de la mà tres cops, separant-la i tornant-la a unir.
  4. Feu-ne una bola, emboliqueu-la amb film i deixeu-la refredar a la nevera una hora.
  5. Quan la feu servir no la treballeu gaire, l'estireu i prou.
Preparació final:
  1. Escalfeu el forn a 180º
  2. Disposeu les pomes panxa enlaira i les cobriu amb la masa que haureu tret de la nevera i haureu estirat amb molta suavitat amb un corró.
  3. Enforneu una mitja hora.
  4. La podeu servir calenta.


1 comentari: