- 4 o 5 pomes golden, pelades i tallades en dos.
- 75 grs de mantega
- 150 grs de sucre
Preparació:
- Peleu les pomes, traieu-lis el cor i talleu-les en dos.
- En una paella desfeu la mantega, vigilant que no es cremi i a foc molt baix afegiu el sucre i les pomes.
- Al cap d'uns 20-25 minuts ja s'hauran caramelitzat.
- Reserveu.
Ingredients per la pasta brisée o masa quebrada:
- 200 grs de farina
- 100 grs de mantega
- 1 ou
- 5 grs de sal
- Si és per una preparació dolça es pot posar també una cullerada sopera de sucre glaç
Preparació:
- Feu un volcanet amb la farina i poseu-hi el ou i la sal al mig.
- Afegiu la mantega a quadradets freda de la nevera i ho treballeu tot amb els dits de la mà, sense escalfar gaire la mescla.
- Un cop ho tingueu tot integrat xafeu la masa amb el palmell de la mà tres cops, separant-la i tornant-la a unir.
- Feu-ne una bola, emboliqueu-la amb film i deixeu-la refredar a la nevera una hora.
- Quan la feu servir no la treballeu gaire, l'estireu i prou.
Preparació final:
- Escalfeu el forn a 180º
- Disposeu les pomes panxa enlaira i les cobriu amb la masa que haureu tret de la nevera i haureu estirat amb molta suavitat amb un corró.
- Enforneu una mitja hora.
- La podeu servir calenta.
Qué bo i sencill!
ResponElimina