Pàgines

divendres, 2 de juny del 2017

COCA DE PATATA

Les vaig tastar per primera vegada a Valldemosa fa un parell d'anys quan vam anar de vacances a Mallorca i em van agradar tant com em va sorprendre el nom.

Vaig preguntar a la dependenta de la pastisseria per què es deien així? i va respondre'm:
-I dò són de patata!

Des de llavors les he fet unes quantes vegades amb diferents receptes trobades per internet. Avui us deixo la recepta que m'agrada més de totes amb alguna petita variant.

Del llibre d'Antoni Tugores i M. Antònia Sureda Vallespir: "Els millors plats de la cuina popular de Mallorca" de Lleonard Muntaner Ed.


Coca de patata


Ingredients:
  • 240 grs de patata bullida amb pell
  • 120 grs de saïm
  • 200 cc de llet tèbia
  • 180 grs de sucre
  • 4 ous
  • 450 grs de farina de força
  • 30 grs de llevat de forner
  • 60 grs de fècula de patata
  • Oli de Mallorca
  • Sucre llustre per decorar
Preparació:
  1. Feu bullir les patates amb la pell i peleu-les vigilant de no cremar-vos.
  2. Passeu-les per un passapuré i afegiu el saïm. Barregeu bé vigilant que no quedin grumolls.
  3. Dissoleu el llevat en la llet tèbia i afegiu-ho a la mescla anterior.
  4. Aneu incorporant els ous, un per un.
  5. Afegiu la farina i la fècula passant-les per un sedàs fi, sense deixar de remenar.
  6. Unteu-vos les mans amb una mica d'oli i treballeu la massa durant 10 minuts.
  7. Tapeu el bol i deixeu que dobli el seu volum. Si ho deixeu en un lloc sec i una mica calent, creixerà més ràpid.
  8. Torneu a treballar la massa 5 minuts i talleu-la per a fer unes 10 o 12 boletes.
  9. Posseu les coques en una safata de forn, tapeu-les amb un drap sec perquè no se sequin
    i deixeu-les reposar unes 3 hores.
  10. Escalfeu el forn a 160º i coeu-les uns 20 minuts.
  11. Un cop fredes decoreu amb sucre llustre.


5 comentaris: