Tots els anys, durant el mes de juny, Tossa de Mar celebra una jornada gastronòmica on els restaurants de la preciosa localitat de la Costa Brava ofereixen diverses receptes de fideus a la cassola.
Hi participen els restaurants que formen part del col·lectiu La cuina tradicional tossenca amb un menú que consta d'un entrant, un plat de fideus que podreu escollir entre dues varietats i un postre.
Fideus de rap
Ingredients:
- 300 grs de fideus amb forat o sense, com us agradin més
- 1 rap mitjà o 2 de petits (si els compreu amb el cap podeu aprofitar-los per a fer una mica de brou)
- 1 patata
- 1 ceba tendra
- 1 all
- 1 tomacó
- 1 pebrot verd petitó
- 1/2 culleradeta de pebre vermell dolç
- Uns brins de safrà
- Oli d'oliva i sal
- Un morter d'allioli (sense ou)
Preparació:
- Sofregim la ceba i la patata amb l'all tallat ben menut en una cassola amb oli d'oliva. Afegim el pebrot tallat a trossos i tot seguit el tomacó sense pell. Quan estigui tot mig sofregit afegim el pebre vermell i 1 litre d'aigua o brou que podem fer amb el cap del rap i les fulles verdes de la ceba tendra.
- Afegim els talls de rap, quan hagi bullit 10 minuts afegirem el safrà i els fideus i que cogui tot junt 10 minuts més.
- Feu un allioli negat amb una mica del brou dels fideus i ho afegiu a la cassola, un parell de minuts abans d'apagar el foc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada