Pàgines

dissabte, 19 d’agost del 2017

SOPA DE PEIX


Ingredients:
  • 250 grs de gambetes
  • 1 ceba
  • 1 nyora
  • 2 tomàquets
  • 3 alls
  • 1 copa de vi blanc
  • Un raig d'anís
  • 1 quilo de peix de roca (serrans, rates, aranyes, escórpores, rufins)
  • El cap d'un rap
  • Un grapat de musclos
  • 1,5 l d'aigua
  • OOVE i sal
  • Per la picada: un grapat de pinyons, 1 all, julivert, el fetge d'un rap
  • Per la sopa: unes llesques de pa sec o un grapat d'arròs
Preparació:
  1. En un olla fregiu les gambes en oli d'oliva.Reserveu-les
  2. En el mateix oli feu un sofregit de ceba tallada ben petita, la polpa d'una nyora que haureu rehidratat amb aigua, el alls picats i els tomàquets sense pell.
  3. Afegiu el vi blanc i l'anís i deixeu reduir.
  4. En aquest sofregit afegiu els peixos i el grapat de musclos, doneu-l'hi un parell de voltes i afegiu l'aigua freda. Ha de bullir uns 20 minuts. Deixeu-ho en infusió uns 20 minuts més i coleu-ho bé.
  5. En una altra olla o cassoleta fregiu les llesques de pa, cobriu amb el brou i ho feu bullir uns 5 minuts, afegiu la picada i les gambetes que havíem fregit, tasteu de sal i serviu.
  6. Aquesta sopa també es pot servir amb arròs.


3 comentaris: