- 250 grs de gambetes
- 1 ceba
- 1 nyora
- 2 tomàquets
- 3 alls
- 1 copa de vi blanc
- Un raig d'anís
- 1 quilo de peix de roca (serrans, rates, aranyes, escórpores, rufins)
- El cap d'un rap
- Un grapat de musclos
- 1,5 l d'aigua
- OOVE i sal
- Per la picada: un grapat de pinyons, 1 all, julivert, el fetge d'un rap
- Per la sopa: unes llesques de pa sec o un grapat d'arròs
Preparació:
- En un olla fregiu les gambes en oli d'oliva.Reserveu-les
- En el mateix oli feu un sofregit de ceba tallada ben petita, la polpa d'una nyora que haureu rehidratat amb aigua, el alls picats i els tomàquets sense pell.
- Afegiu el vi blanc i l'anís i deixeu reduir.
- En aquest sofregit afegiu els peixos i el grapat de musclos, doneu-l'hi un parell de voltes i afegiu l'aigua freda. Ha de bullir uns 20 minuts. Deixeu-ho en infusió uns 20 minuts més i coleu-ho bé.
- En una altra olla o cassoleta fregiu les llesques de pa, cobriu amb el brou i ho feu bullir uns 5 minuts, afegiu la picada i les gambetes que havíem fregit, tasteu de sal i serviu.
- Aquesta sopa també es pot servir amb arròs.
Només llegim el que va ya te que se bona
ResponEliminaGràcies
ResponEliminaBen ortodoxa...És la clàssica. Si retorno a la de ma mare.
ResponElimina