Pàgines

divendres, 14 de setembre del 2018

JANET DE GALTES DE PORC A LA CERVESA-DIA CUINA

Un any més arriba el DIA CUINA que enguany se celebrarà el dissabte 6 d'octubre dins la Festa del Porc i la Cervesa, la Fira Gastronòmica de Manlleu.

I com sempre la revista Cuina convoca un concurs de receptes per a blogaires, aquest cop en la seva setena edició, on la cervesa serà la protagonista del plat.

Podeu participar fins el dia 28 de setembre enviant les vostres receptes a la redacció de la revista en aquestes categories:
  • Cuina creativa
  • Cuina tradicional
  • Cuina saludable
L'equip del Cuina triarà els finalistes que seran convidats a passar el dia a Manlleu on visitaran l'obrador de la xarcuteria artesana Can Cerilles, faran una visita al campanar de l'esglèssia parroquial de Manlleu i dinaran al Sambucus, un restaurant que es troba dins el mercat de la pobalció i on es menja de meravella.

D'entre tots els finalistes, un grup d'experts triaran els guanyadors que es donaran a conèixer a la Plaça Fra Bernadí on tenen lloc tots els actes de la Fira.

Els premis...sorpresa, sorpresa!

Participo amb una recepta de cuina medieval del "Llibre del Coch" del Mestre Robert, però feta amb Porc i Cervesa, els veritables protagonistes de la festa.


Janet de galtes de porc a la cervesa


Ingredients:

  • Vuit galtes de porc (dues per persona)
  • Una ceba grossa
  • Un bon tall de cansalada
  • Un parell de peres confitades en mel
  • Un grapat d'ametlles
  • Un tros de fetge de porc
  • Tres gots de cervesa
  • Sal i pebre negre
Preparació:
  1. Fregirem la cansalada amb la ceba tallada fina (la cansalada es feia servir per fregir els aliments, menys en temps de quaresma que s'usava l'oli d'oliva) i afegirem les galtes tallades en daus de la mida d'una nou.
  2. Prepararem la salsa picant en un morter el grapat d'ametlles, les peres confitades en mel i el tros del fetge de porc que haurem cuit bé a la planxa. Ho afegirem a les galtes, ho cobrirem amb la cervesa i ho courem fins que la carn sigui ben tendra*
  3. Tastarem de sal i pebre.
  4. Passarem la salsa per un sedàs, reservant les galtes, ho tornarem a posar tot junt, ho espolvorarem amb julivert i ho servirem.
*Ho podeu coure al forn en una cassola a 130º durant tres hores tapat o bé en olla a pressió per a escurçar el temps, llavors amb una hora i mitja n'hi haurà prou.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada