És temps de figues!
Ingredients:
- 6 o 7 figues Coll de Dama negres i un parell més per a decorar
- 125 grs de pols d'ametlles
- 3 ous
- 1 iogurt tipus grec
- 150 grs de farina i una mica més per enfarinar les figues
- 120 grs de sucre roig
- 1 cullerada de postre de llevat
- 4 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra
- Un polzim de canyella
- Mantega pel motlle
- Sucre glacé
Preparació:
- Barregeu el sucre amb els ous.
- Incorporeu el iogurt.
- Afegiu les ametlles en pols sense parar de remenar.
- Ara hi poseu la farina i el llevat.
- Espolvareu amb la canyella sense deixar de mesclar i afegiu l'oli d'oliva.
- Folreu amb paper de forn un motlle per a plum-cake i poseu-li una mica de mantega per sobre del paper.
- Escalfeu el forn a 180º.
- Talleu per la meitat les figues traient-lis el peduncle i enfarineu-les.
- Enfonseu les figues dins la massa i ho feu coure al forn durant 40 minuts.
- Deixeu refredar, desmotlleu i decoreu amb el sucre glacé i un parell de figues tallades en quatre.
Receta en castellano
Ingredientes:
- 6 o 7 higos tiernos y un par más para decorar
- 125 grs de polvo de almendras
- 3 huevos
- 1 yogurt tipo griego
- 150 grs de harina y un poco más para enharinar los higos
- 120 grs de azúcar moreno
- 1 cucharada de postre de levadura
- 4 cucharadas soperas de aceite de oliva virgen extra
- Una pizca de canela
- Mantequilla para el molde
- Azúcar glas para decorar
Preparación:
- Mezclar el azúcar con los huevos.
- Incorporar el yogur.
- Añadir las almendras en polvo sin dejar de remover.
- Ahora incorporar la harina y la levadura.
- Espolvorear la canela sin dejar de mezclar y añadir el aceite de oliva.
- Forrar con papel de horno un molde para plum-cake y poner un poco de mantequilla por encima del papel.
- Calentar el horno a 180º.
- Cortar por la mitad los higos quitándoles el rabillo y enharinarlos.
- Hundir suavemente los higos en la masa y cocer en el horno durante 40 minutos.
- Dejar enfriar, desenmoldar el pastel y decorar con azúcar glas y un par de higos cortados en cuatro.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada