Ingredients:
- 4 carxofes
- 2 talls de morro de bacallà desalats
- 250 grs de fideus del número 4
- 2 cebes tendres
- 1 pastanaga
- 4 alls
- 1 cullerada de tomàquet concentrat
- 1 tomàquet
- Julivert
- Safrà
- Oli d'oliva verge extra i sal
Preparació:
- Per fer el brou, aprofitarem les fulles verdes fosques de les carxofes, aquelles que solen anar a la brossa. En una olla sofregim la pastanaga a daus i una ceba tendra tallada petita i quan aquesta última sigui transparent hi incorporem un parell d'alls trinxats i una mica de julivert. Afegirem el tomàquet concentrat i les fulles de les carxofes, els donarem un parell de voltes i cobrirem amb 2 litres d'aigua. Ho fem bullir uns 25-30 minuts. Podem posar la pell del bacallà.
- Per fer els fideus, en una olla i una mica d'oli sofregirem la ceba ben petita i afegirem una mica més tard un all trinxat i el tomàquet sense pell ni llavors. Quan tot sigui ben confitat, tallarem les carxofes en 4 trossos i les incorporarem al sofregit, esperarem uns minuts i tot seguit hi posarem els fideus i els rossejarem. Cobrirem amb el brou i ho farem bullir uns 15 minuts.
- Farem una picada amb un all i una mica de safrà que hauren torrat en una paella a foc molt baix.
- Finalment, afegirem el bacallà a daus i la picada, esperarem uns 5 minuts, tastarem de sal i ja podrem servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada