Del llibre editat per Drassana, La cuina de la Safor, escrit per Chelo Peiró i fotografies de Jordi Garcia Polop, fem arròs amb sípia, alls tendres i carxofa a la manera de la Safor. En lloc de brou de peix, n'he fet un del que es tira de les carxofes.
Ingredients:
- Una sípia gran o dues petites
- Dues carxofes
- Un tomàquet sense pell ni llavors
- Tres o quatre alls tendres
- 250 grs d'arròs
- Pebre roig, sal i oli d'oliva verge extra
- Un litre de brou de carxofa (una ceba, les fulles verdes de les carxofes)
Preparació:
- Primer fem el brou. Sofregim una ceba tallada petita i les fulles exteriors de les carxofes en una olla amb un bon raig d'oli. Cobrim d'aigua i bullim 20 minuts, Colem.
- En un caldero fregim la sípia tallada a trossos grans amb una mica d'oli d'oliva. Afegim el tomàquet i esperem que confiti.
- Tallem els alls en dos i els cors de les carxofes en tres o quatre trossos i a l'olla. Ho sofregim.
- Espolvarem amb mitja culleradeta de pebre roig i tot seguit afegim l'arròs i el socarrem uns tres minuts. Cobrim amb el brou de carxofes ben calent i ho fem bullir a foc fort 8 minuts i a foc baix uns 10 minuts més.
- Servim.
Interessant recepta, te tota la pinta de cuina tradicional, arròs sense sofregit habitual. Gràcies Montse.
ResponEliminaBoníssim ,penso manjarne un cop a la setmana el temps de les escarxofes
ResponElimina