Pàgines

divendres, 10 de febrer del 2017

BACALLÀ DE BARCA

Però en Quelot no l'escoltava, i en tot el dia l'un i l'altre ja no es varen parlar més, fins que la primera estrella parpellejà damunt la gran calma del mar. Les barques se'n tornaven a jóc, acabada la feina. Aleshores, l'Esteve retirà de les fondàries nanses, garbitanes i morrenells, amb abundor de mòlleres, de sèpies i de pagells, de rogers i bogues. La barca balancejava, aixafada pel pes del peix, enlluernadora de lluïssor d'escates. L'Esteve hissà veles. Fins a ells pujà l'ofec d'aquelles humils vides. Assegurà, satisfet:
-Bona pesca.
Un serrà petit i lleuger, relliscà per la fusta salada. Va fer un salt i es perdé, botant per la llibertat de l'aigua.
La barca avançava molt ràpida i trencava amb sorroll la solitut del mar...

(Fragment de "Laia" de Salvador Espriu)





Bacallà de barca


Ingredients:
  • Quatre talls de bacallà (morro)
  • Un parell de cebes tendres tallades en juliana
  • Mig pebrot vermell
  • Mig pebrot verd
  • Tres alls
  • Julivert
  • Un parell de tomacons
  • Quatre patates grosses
  • Oli d'oliva i sal

Preparació:
  1. Sofregim en una cassola de ferro o de fang, la ceba tendra, els pebrots a bocins, un polzim de julivert i dos alls picats. Salem lleugerament.
  2. Afegim els tomacons sense pell i sense acabar de coure'ls hi tirem les patates escaixades i cobrim escasament amb aigua. Que bulli a foc fort uns 10 minuts.
  3. Enfarinem el bacallà i l'incorporem a la cassola amb la pell cap amunt. Ha de coure a foc mitjà uns 10 minuts. Tapem la cassola.
  4. Fem un allioli negat amb l'all restant i un bon raig d'oli d'oliva i el tirem per sobre amb el foc apagat. 


5 comentaris: