Però en Quelot no l'escoltava, i en tot el dia l'un i l'altre ja no es varen parlar més, fins que la primera estrella parpellejà damunt la gran calma del mar. Les barques se'n tornaven a jóc, acabada la feina. Aleshores, l'Esteve retirà de les fondàries nanses, garbitanes i morrenells, amb abundor de mòlleres, de sèpies i de pagells, de rogers i bogues. La barca balancejava, aixafada pel pes del peix, enlluernadora de lluïssor d'escates. L'Esteve hissà veles. Fins a ells pujà l'ofec d'aquelles humils vides. Assegurà, satisfet:
-Bona pesca.
Un serrà petit i lleuger, relliscà per la fusta salada. Va fer un salt i es perdé, botant per la llibertat de l'aigua.
La barca avançava molt ràpida i trencava amb sorroll la solitut del mar...
Bacallà de barca
Ingredients:
- Quatre talls de bacallà (morro)
- Un parell de cebes tendres tallades en juliana
- Mig pebrot vermell
- Mig pebrot verd
- Tres alls
- Julivert
- Un parell de tomacons
- Quatre patates grosses
- Oli d'oliva i sal
Preparació:
- Sofregim en una cassola de ferro o de fang, la ceba tendra, els pebrots a bocins, un polzim de julivert i dos alls picats. Salem lleugerament.
- Afegim els tomacons sense pell i sense acabar de coure'ls hi tirem les patates escaixades i cobrim escasament amb aigua. Que bulli a foc fort uns 10 minuts.
- Enfarinem el bacallà i l'incorporem a la cassola amb la pell cap amunt. Ha de coure a foc mitjà uns 10 minuts. Tapem la cassola.
- Fem un allioli negat amb l'all restant i un bon raig d'oli d'oliva i el tirem per sobre amb el foc apagat.
Caram, quina bona pinta.
ResponEliminaLa presentació és de luxe.
Manel.
Gràcies Manel.
EliminaUna abraçada.
M'agrade! Segur que es bonissim!
EliminaQue bo
ResponEliminaGràcies guapos.
EliminaPetons.