Pàgines

dimecres, 14 de juny del 2017

COCA D'OLI D'OLIVA VERGE EXTRA-BIZCOCHO DE ACEITE


El terme municipal de Priego de Córdova està dedicat gairebé tot al cultiu de l'oliva per a la producció d'oli i l'any 1995 es crea per a tota la comarca la DOP Priego de Córdoba

Avui us preparo una coca on l'oli de la Subbètica n'és el protagonista.


coca d'oli d'oliva verge extra


Ingredients:
  • 4 ous
  • 150 ml oli d'oliva verge extra
  • 200 ml de llet
  • 200 grs de sucre
  • 300 grs de farina 1 sobre de llevat
  • La pell d'una llimona
  • 1 canonet de canyella
Preparació:
  1. Bulliu la llet amb la canyella i deixeu-ho refredar.
  2. Fregiu l'oli amb la pell de la llimona i deixeu-ho refredar.
  3. Barregeu els ous amb el sucre fins que blanquegin.
  4. Afegiu la llet i l'oli colats.
  5. Incorporeu la farina i el llevat passant-ho per un sedàs.
  6. Enforneu a 190º uns 30 minuts.


Bizcocho de aceite de la DOP Priego de Córdoba


Ingredientes:
  • 4 huevos
  • 150 ml de OOVE
  • 200 ml de leche
  • 200 grs de azúcar
  • 300 grs de harina
  • 1 sobre de levadura
  • La piel de 1 limón
  • Una rama de canela
Preparación:
  1. Poner a hervir la leche con la rama de canela y enfriar.
  2. Freír el aceite con la piel del limón y dejar enfriar.
  3. Batir los huevos junto con el azúcar y añadir la leche y el aceite colados.
  4. Incorporar la harina y la levadura tamizadas.
  5. cocer en el horno a 190º una media hora.



Bibliografia
  • Entre olivares, recetario tradicional con aceite de oliva virgen extra de la DOP Priego de Córdoba. Turismo de Priego. Ayuntamiento de Priego.

2 comentaris: