El terme municipal de Priego de Córdova està dedicat gairebé tot al cultiu de l'oliva per a la producció d'oli i l'any 1995 es crea per a tota la comarca la DOP Priego de Córdoba
Avui us preparo una coca on l'oli de la Subbètica n'és el protagonista.
coca d'oli d'oliva verge extra
Ingredients:
- 4 ous
- 150 ml oli d'oliva verge extra
- 200 ml de llet
- 200 grs de sucre
- 300 grs de farina 1 sobre de llevat
- La pell d'una llimona
- 1 canonet de canyella
Preparació:
- Bulliu la llet amb la canyella i deixeu-ho refredar.
- Fregiu l'oli amb la pell de la llimona i deixeu-ho refredar.
- Barregeu els ous amb el sucre fins que blanquegin.
- Afegiu la llet i l'oli colats.
- Incorporeu la farina i el llevat passant-ho per un sedàs.
- Enforneu a 190º uns 30 minuts.
Bizcocho de aceite de la DOP Priego de Córdoba
Ingredientes:
- 4 huevos
- 150 ml de OOVE
- 200 ml de leche
- 200 grs de azúcar
- 300 grs de harina
- 1 sobre de levadura
- La piel de 1 limón
- Una rama de canela
Preparación:
- Poner a hervir la leche con la rama de canela y enfriar.
- Freír el aceite con la piel del limón y dejar enfriar.
- Batir los huevos junto con el azúcar y añadir la leche y el aceite colados.
- Incorporar la harina y la levadura tamizadas.
- cocer en el horno a 190º una media hora.
Bibliografia
- Entre olivares, recetario tradicional con aceite de oliva virgen extra de la DOP Priego de Córdoba. Turismo de Priego. Ayuntamiento de Priego.
Desconeixia aquesta manera de fer un cóc! Recepta apuntada!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Queda molt gustosa Olga.
EliminaUn petó.