Pàgines

dimecres, 12 de juliol del 2017

COCA DE TITAINA

La Titaina és un plat de la cuina valenciana, concretament del Cabanyal, on la tonyina de sorra, la part de la ventresca més greixosa, n'és la protagonista. No n'hi ha sempre a plaça, si en trobeu la podeu salar i guardar en pots amb oli d'oliva, boletes de pebre negre i alls.

Avui la preparem en forma de coca i en lloc de posar sorreta, fem servir tonyina de llanda. Queda més suau però també és bo.

La titaina pot acompanyar un ou ferrat, una bona truita de patata i fins i tot un bon plat de pasta. La podeu fer en coca, com avui, fent vosaltres la massa o comprant una fulla de pasta brisa, o bé farcint pastissets o empanadilles.

Ingredients:
  • 200 grs de tonyina de sorra o un parell de llaunes de tonyina
  • 2 quilos de tomata madura sense pell ni llavors
  • 3 pimentons verds italians
  • 4 alls
  • 1 got d'oli d'oliva
  • 30 grs de pinyons
  • Sal, un polzim de sucre i julivert
Preparació:
  1. En una cassola de fang fregim els alls, a foc molt suau, tallats en dos. Els reservem.
  2. En este oli fregim els pimentons tallats a trossos. 
  3. Quan estiguin mig cuits afegim els pinyons i la tonyina (si ho feu amb tonyina de llauna haureu de posar-la cap el final).
  4. Afegim els tomates a talls, la sal i el sucre, els alls que hem fregit i una mica de julivert i fem coure una hora o fins que el tomata se separi de l'oli.
  5. Escalfem el forn a 180º
  6. Estirem la massa i la cobrim amb la titaina. La posem al foc uns 20 minuts.



BIBLIOGRAFIA
  • Villalba, M. Bens, F. "La cuina del Cabanyal" Col·lecció Tastaolletes Drassana 1 València 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada