dilluns, 24 d’abril del 2017

COCA DE TREMPÓ



Avui fem una coca de trempó. El trempó és un plat mallorquí que se sol menjar a l'estiu. El nom deriva de la paraula "trempar" que vol dir amanir. Els tres ingredients principals que componen aquest plat són la tomàtiga, el pebre tendre verd i la ceba. S'amaneix amb pebre bo, sal, oli d'oliva i vinagre.

Per a fer la coca farem servir una recepta amb cervesa que no li cal fermentar, cosa que fa que el temps s'escurci força.





Coca de trempó


Ingredients:
  • Per al trempó: 3 tomàquets pelats, 2 cebes tendres, 1 pebrot verd, 1 all, sal, pebre negre i oli d'oliva
  • Per a fer la coca: 400 grs de farina, 120 cc d'oli d'oliva, 125 cc de cervesa, un polzim de sal i una mica de pebre vermell o Tap de Cortí
Preparació:
  1. Peleu els tomàquets i talleu-los a rodanxes.
  2. Talleu les cebes tendres i el pebrot verd a trossos no gaire petits.
  3. Ho poseu tot junt en un plat, talleu l'all per sobre i ho amaniu amb pebre negre, sal i oli d'oliva. Deixeu-ho a la nevera mentre prepareu la coca.
  4. Per a fer la coca barreixeu tots els ingredients en un bol i ho pasteu fins que els dits no s'enganxin. Ho estireu al marbre on haureu escampat una mica de farina i ho aplaneu amb el corró.
  5. Escalfeu el forn a 200º
  6. Poseu la pasta en una safata que pugui anar al forn i escampeu una mica de pebre bord per sobre. Punxeu amb una forquilla i  poseu el tomàquet, la ceba i el pebrot.
  7. Coeu al forn uns 45 minuts.
  8. Serviu amanit amb un raig d'oli d'oliva.


1 comentari:

  1. Es molt bona la coca de trampo, els meus nebots Mallorquins me lan fet més d´una vegada

    ResponElimina