dijous, 23 d’octubre del 2014

ARRÒS A LA CASSOLA

Avui és dijous, toca arròs. A la catalana, en cassola de fang.
Mentres vaig fregint, en aquest ordre, un pedrer de pollastre, les salsitxes (dues o tres talladetes), el calamar a talls  i el fetge de pollastre a bocins, faig un brou lleuger amb el coll i la carcassa del mateix bitxo, una ceba tendra i una cabeça d'alls.
Un cop tot fregit hi afegeixo una cullerada de sofregit (ja sabeu: ceba, all i julivert i tomata, 2 hores) que faig de tant en tant i en guardo al congelador.
Ara hi afegeixo les cloïsses perquè s'obrin i deixin anar una miqueta de mar a dins.
Hi aboco l'arròs li dono un parell de voltes i tot seguit el brou. Depèn de la gana que tingueu i si poseu molt de tall, compteu de 50 a 70 grs per persona, i de brou multipliqueu per 3 i una miqueta més.
Uns 7 minuts de foc a tota castanya i desprès el podeu posar al forn (precalentat a uns 200 graus) uns 10 minuts o acabar-lo al mateix foc però molt baixet. Que reposi 2 minuts i a taula.
Quan baixeu el foc o el poseu al forn poseu els escamarlans i els musclos que haureu obert al vapor, consevant només una closca. Jo avui els he afegit directament sense obrir-los previament perquè eren molts petits i estaven molt nets.
Podeu afegir un poc abans d'apagar el foc una picada d'all i julivert.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada