dimecres, 18 de maig de 2016

MANDONGUILLES DE BACALLÀ AMB COMPANYIA

Quan parlem de mandonguilles, oi què sempre ho fem pensant que són de carn?
Doncs de peix també són molt bones i si són de bacallà encara millor i no diguem si porten una bona companyia.
Avui les fem amb llagostins i salsitxes, per tant un mar i muntanya.

Ingredients:
-Per a les mandonguilles
  • Uns 350 grs de bacallà, no cal que sigui del morro.
  • Dos llesques de pa sec sense la crosta, mullat en llet i escorregut.
  • Un all.
  • Un ou (opcional)
  • Farina blanca.
  • #OOVE per fregir.
-Pel sofregit
  • Una ceba 
  • Un all picat
  • Tres tomàquets sense la pell ni llavors, els podeu ratllar
  • Un raig de conyac
  • Safrà
  • Julivert
Salsitxes i llagostins

Preparació:
  1. Per a fer les mandonguilles piqueu a mà el bacallà, si el passeu per la picadora, us quedarà més sec.
  2. El barreixeu amb el pa, amb l'all picat i amb l'ou, si en poseu. Si cal poseu un pel de farina de galeta.
  3. Feu les boletes i enfarineu. Fregiu-les i reserveu.
  4. Mentre aneu fent el sofregit, primer fregiu la ceba, afegiu l'all i el tomàquet. Quan tot estigui ben fet tireu el raig de conyac i que evapori. Afegiu el safrà.
  5. Mentre fregiu les salsitxes i reserveu.
  6. Afegiu al sofregit les mandonguilles, els llagostins crus i les salsitxes i que tot junt faci xup-xup uns 10-12 minuts.
  7. Si cal podeu posar una mica d'aigua o brou lleuger. 



En castellano
Ingredientes para las albóndigas:

  • 350 grs de bacalao, no hace falta que san de la parte del morro
  • 2 rebanadas de pan sin la corteza, mojados en leche y escurridos
  • 1 ajo
  • 1 huevo (opcional)
  • Harina
  • AOVE para freír
Ingredientes para el sofrito:
  • Una cebolla
  • Un ajo picado
  • Tres tomates sin piel ni pepitas
  • media copa de coñac
  • Azafrán
  • Perejil
Salchichas y langostinos

Preparación:
  1. Para hacer las albóndigas, desmenuzar el bacalao y picarlo a mano, así queda menos seco. Lo mezcláis con el pan, el ajo, el huevo si ponéis. Si os quedan muy blandas podeís poner un poco de pan rallado. Hacer las bolitas, pasarlas por harina y freír en abundante aceite de oliva.
  2. hacer un sofrito de cebolla, ajo y tomate. Cuando esté todo como una mermelada, añadir el coñac, que evapore el alcohol y poner un poco de azafrán.
  3. Freír las salchichas y reservarlas.
  4. Añadir al sofrito, las albóndigas, los langostinos crudos y las salchichas. Que cueza todo junto unos 10-12 minutos.
  5. Si os quedara muy seco, podeís añadir un poco de agua o caldo suave.


12 comentaris:

  1. Simplement ha de ser impresionant, crec que ja tinc dinar per aquest cap de setmana, gràcies.

    ResponElimina
  2. El bacallá m'encanta, las salsitxes també, les gambes en grau inferior, però en general tot m'encanta. Les mandonguilles de peix son molt bones i així en mar i montanya... m'agrada molt l'idea.

    ResponElimina
  3. Mmmmmm....que bo!! Amb salsitxa! M'apunto la recepta!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina