dilluns, 26 d’octubre de 2015

PERE ARPA-EL MERCAT DEL LLEÓ-TRINXAT DE COL KALE



Setembre 2015: 

Trobada bloguera a Girona que organitza la Pilar Criado de "Les receptes que m'agraden"
i dinamitzadora de "Els fogons del Lleó", l'Aula gastronòmica del mercat del Lleó.




Chef convidat: 

Pere Arpa de Ca l'Arpa, una estrella Michelin i dos sols Guia Repsol. 
La Gamba de Palamós com a protagonista.




Ens prepara:
  •  un Tartar de Gamba.
  •  un magnífic mar i muntanya: Peus de Porc cruixent amb Gamba.
  •  i uns Farcellets d'Albergínia amb Bolets i Gamba.













I ara passejada per les paradetes del Mercat:
























A l'exterior del mercat hi ha un munt de pagesos amb les seves millors verdures, descobreixo la col Kale, no l'havia vist mai..."sempre aniràs a dormir sabent una cosa més" ja m'ho deien de petita això. Les ven en Joan de La Coromina.





I amb aquest nou producte us preparo:

TRINXAT DE COL KALE AMB MONGETES DEL GANXET
  • 1/2 col Kale
  • 300 grs de mongetes del ganxet ja cuites
  • 1 xoricet
  • 1 botifarró
  • cansalada ibèrica
  • sal, oli i una cabeça d'alls


Preparació:
  1. Mentre bullim la col, en una paella amb oli d'oliva fregim la cabeça d'alls sense pelar però exclafada i la retirem. 
  2. Fregim el xoriç, el botifarró i per últim la cansalada i ho reservem tot. 
  3. En aquest oli fregirem la col kale i les mongetes fins que quedin com una truita però sense ou, jeje. 
  4. Afegim les viandes i un parell d'alls, dels que hem fregit, ben trinxats. 
  5. Servim.





Vermutillo amb productes dels paradistes del mercat: 





Dinar al Firatast.




I per finalitzar la molt entenedora classe a càrrec de Jordi Gamell de 3 Karacters
sobre com utilitzar l'Instagram.







13 comentaris:

  1. Quin gran dia que ens va organitzar la Pilar! Quan vulgui repetim!! Una abraçada!

    ResponElimina
  2. M'encanta Montse, i estic d'acord, aviat a Ca l'Arpa! jejejejeje

    ResponElimina
    Respostes
    1. siiiii, tots!
      petons Pilar i gràcies per haver-me convidat.

      Elimina
  3. Una meravella de dia. El millor va ser la companyia. Petonets.

    ResponElimina
  4. Una meravella de dia. El millor va ser la companyia. Petonets.

    ResponElimina
  5. Una meravella de dia. El millor va ser la companyia. Petonets.

    ResponElimina
  6. ya veo que te gustó estresada, que lo pones 3 veces.
    jajajajajajajajaja
    besos Yolanda.

    ResponElimina
  7. Us ho vareu pasar fantàstic ja es veu. Uns plats deliciosos.
    A la Fundació Alicia, dins de Mercat de Mercats, ens van explicar que la Kale es una varietat antiga "reeditada". A mi m'agrada força, com totes les varians de la col (els espigalls tambè m'encanten). I el trinxat com el vaig dir, un dels meus plats favorits.
    Bona setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Mon, s'està posant de moda recuperar varietats antigues, amb la tomata també ho fan.
      Petonets

      Elimina
  8. Montse,
    Un gust haver-te conegut durant la trobada blogogastronòmica de Girona, que, per cert, va tenir una amfitriona (i un cuiner) de luxe. A veure quan tornem a coincidir.
    El trinxat de Kale té una pinta... Mmm.
    Petons!

    ResponElimina