Pel tortell
- 200 cc de llet tèbia
- 50 grs de llevat de forner
- 500 grs de farina de força
- 100 grs de sucre
- 1 ou sencer
- 10 gs de sal
- La pell ratllada d'una taronja
- 150 grs de mantega en pomada
Pel massapà
- 150 grs d'ametlla en pols
- 150 grs de sucre glacé
- 1 clara d'ou
Per a decorar
- Fruita confitada: cireres, taronja, meló...
- Sucre perlat
- 1 rovell d'ou
Els tres reis
Un grapat de mongetes de la sort o una fava
Preparació:
- Barregeu la llet i el llevat.
- Afegiu la farina, el sucre, l'ou i pastar durant 15 minuts.
- Ratlleu la pell de la taronja i la espolvareu per sobre.
- Afegiu la sal, seguiu pastant incorporant la mantega en bocins petits.
- Ho deixeu en un bol, filmat perquè no se sequi, durant mitja hora o fins que dobli el seu volum.
- Mentrestant feu el massapà barrejant tots els ingredients i ho guardeu a la nevera.
- Talleu en dos i pasteu 1 minut.
- Ho estireu, fent un rectangle, amb un corró molt suaument i hi poseu una tira de massapà, no oblideu posar els reis i les mongetes o la fava (ho podeu embolicar amb paper d'alumini fent un petit paquet) i enrrotlleu formant un cercle.
- Decoreu amb la fruita confitada i pinteu amb el rovell d'ou.
- Coloqueu el tortell en una safata de forn, tapeu-lo amb un drap net i espereu que torni a doblar el seu volum.
- espolvareu amb el sucre perlat i enforneu a 180º uns 20 minuts o fins que estigui torradet per fora.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada