dimarts, 24 de setembre de 2013

POLLASTRE AMB LLIMONA I OLIVES VERDES-POLLO AL LIMÓN CON OLIVAS VERDES

Les llimones en conserva i les olives verdes trencades són 2 ingredients que es fan servir força a la cuina marroquina tradicional, sobretot per fer tagines.

Avui els he fet servir per fer un pollastre al forn que acompanyaré amb un cuscús senzill amb mantega, però no per això menys bo.


Ingredients:
  • 4 trossos de pollastre
  • 200 grs d’olives verdes trencades
  • Farigola
  • 1 cullerada de mantega
  • cuscús per a 4

Per l’adob:
  • 1 llimona en conserva
  • 1 ceba tendre ratllada
  • 3 alls ratllats
  • gingebre
  • cúrcuma
  • oli d’oliva verge extra
  • sal marina i pebre negre.
Preparació:
  1. Renteu amb aigua la llimona i talleu-la a trossos petits, afegiu la resta d’ingredients  per l’adob i barregeu bé.
  2. Fregueu amb la barreja el pollastre (primer salpebreu bé) i ho deixeu a la nevera unes   12 hores.
  3. Traieu de la nevera cobriu amb  aigua fins a la meitat del pollastre, tapeu amb paper    d’alumini i poseu al forn a 200 graus 1 hora, aneu girant el pollastre de tant en tant.
  4. Afegiu les olives i la farigola i torneu a enfornar uns 20 minuts més.
  5. Serviu-lo amb el cuscús.

Los limones en conserva y las aceitunas verdes rotas son 2 ingredientes que se utilizan bastante en la cocina tradicional marroquí, sobre todo para hacer tajínes.

Hoy los he usado para hacer un pollo al horno que acompañaré con un cuscús sencillo con mantequilla pero no por ello menos bueno.


Ingredientes:


  • 4 trozos de pollo
  • 200 grs de aceitunas verdes rotas
  • tomillo
  • 1 cucharada de mantequilla.
  • cuscús para 4
Para el adobo:
  • 1 limón en conserva
  • 1 cebolleta rallada
  • 3 ajos rallados
  • jengibre
  • cúrcuma
  • aceite de oliva virgen extra
  • sal marina y pimienta negra.
Preparación:

  1. Lavar con agua el limón y cortarlo en trozos pequeños, añadir el resto de ingredientes  para el adobo y mezclar bien.
  2. Frotar con la mezcla el pollo (primero salpimentar bien) y se deja en la nevera unas  12 horas.
  3. Sacarlo de la nevera y cubrir con agua hasta la mitad del pollo, tapar con papel de    aluminio  y ponerlo en el horno a 200 grados durante 1 hora, vais girando el pollo de  vez en cuando.
  4. Añadir Las aceitunas y el tomillo y volver a hornear unos 20 minutos más.
  5. Servir con el cuscús.

LLIMONES EN CONSERVA

Les llimones en conserva són essencials per a la preparació de les Tagines, que ja he parlat en altres ocasions.
Els podeu comprar en tendes especialitzades, però són molt fàcils de preparar.

Ingredients:
  • 10 o 12 llimones no gaire grans de pell fina.
  • 10 o 12 cullerades soperes de sal marina (jo poso sal marina sense refinar).
  • El suc de 5 o 6 llimones.
Preparació:
  1. Renteu les llimones i els talleu les puntes.
  2. Feu 2 talls com si anéssiu a tallar-los a quarts, però sense arribar al final.
  3. Farciu cada llimona amb 1 cullerada de sal.
  4. Poseu-los en un pot ( esterilitzat) gran, ben atapeïts.
  5. Guardeu-los 4 dies en un lloc sec.
  6. Obriu el pot, afegiu el suc acabat de fer de les llimones, tanqueu.
  7. Que reposi 1 mes.

LIMONES EN CONSERVA

Los limones en conserva son esenciales para la preparación de los tajínes, que ya he hablado en otras ocasiones.

Los puedes comprar en tiendas especializadas, pero son muy fáciles de preparar.

Ingredientes:


  • 10 ó 12 limones no muy grandes de piel fina.
  • 10 o 12 cucharadas soperas de sal marina (yo pongo sal marina sin refinar).
  • El jugo de 5 o 6 limones.
Preparación:

  1. Lavar los limones y cortar las puntas.
  2. Hacer 2 cortes como si fueseis a cortarlos en cuartos, pero sin llegar al final.
  3. Rellenar cada limón con 1 cucharada de sal.
  4. Ponerlos en un bote (esterilizado) grande, bien apretados.
  5. Guardarlos 4 días en un lugar seco.
  6. Abrir el bote, añadir el zumo recién hecho de los limones y volver a cerrar.
  7. Ha de reposar 1 mes.







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