diumenge, 25 de gener de 2015

CALAMARS FARCITS DE LLUÇ I GAMBES AMB MUSCLOS I CLOÏSSES



Per a fer aquests calamars he fet servir tots els ingredients que poso a la Sarsuela, però ho he presentat de diferents manera i ha quedat força bo.
Els calamars no eren gaire grans i per a farcir-los he fet servir una mànega pastissera, que m’ha estalviat molt temps.
Els calamars, quan els netejo, els giro i així queden extra nets per dins i a més a més ni s’obren ni rebenten mentres els cuino.

INGREDIENTS :

  • 1 kg de calamars
  • 1 ceba grossa
  • 1 all
  • 2 tomatas
  • 2 talls de lluç
  • uns 200 grs de gambetes petites
  • 1 ou
  • panko
  • farina blanca
  • sal, oli d’oliva
  • cloïsses
  • musclos

Pel sofregit: 
  • ceba confitada que tenia guardada, ja sabeu unes quantes cebes de Figueres, un parell d’alls, sal i oli d’oliva i molta paciència. La podeu congelar.
  • 3 tomatas sense pell ni llavors.
  • un got generòs de vi blanc.


Pel farcit dels calamars sofregiu una ceba tallada el més fina possible i un all picat molt petit. Afegiu els tomàquets pelats i espereu que perdin tota l’aigua. Quedarà com una confitura. Llavors afegiu les gambetes senceres i el lluç esmicolat. Li doneu un parell de voltes. Ja fora del foc hi poseu un ou i una mica de panko o farina de galeta. Ben barreixat a la mànega i a farcir els calamars. Tanqueu amb un escuradents, enfarineu i fregiu-los perquè quedin sellats i no perdin el suc.




Mentres feu el sofregit amb la ceba confitada, els tomàquets i el vi. 
Afegiu els calamars i que cogui mitja hora ben bona. Si cal podeu afegir una mica d’aigua.
Afegiu les cloïsses uns 10 minuts abans d’apagar el foc i obriu els musclos al vapor. Quan faltin 3 minuts els afegiu també.
Que tot junt faci xup-xup i emplateu.

Receta en castellano

Ingredientes i preparación:

  • 1 kg de calamares
  • 1 cebolla
  • 1 ajo
  • 2 tomates
  • 2 rodajas de merluza
  • 200 grs de gambitas peladas
  • 1 huevo
  • pan rallado
  • harina blanca
  • sal y aceite de oliva
  • almejas 
  • mejillones
Para el sofrito:
  • cebolla caramelizada
  • 3 tomates sin piel ni semillas
  • 1 buen vaso de vino blanco
Para  hacer el relleno:
  1. Freír la cebolla cortada muy fina, pero no rallada, añadir el ajo y los tomates.
  2. Añadir las gambas i la merluza a trozos. Cocer 1 minuto.
  3. Fuera del fuego añadir un huevo crudo y un poco de pan rallado.
  4. Podéis rellenar los calamares (muy limpios) con una manga pastelera. Cerrar con un palillo.
  5. Pasarlos por harina blanca i freír muy ligeramente.
  6. Mientras hacer un sofrito con un poco de aceite en la sartén añadir la cebolla caramelizada, los tomates y el vino.
  7. Añadir los calamares y que cuezan una media hora, si hace falta poner un poco de agua.
  8. Añadir las almejas unos diez minutos antes de apagar el fuego.
  9. Abrir los mejillones al vapor y añadirlos con una sola cáscara, cuando falten unos 3 minutos.


Bon profit!

Montse Femcuinetes


1 comentari:

  1. Qué bo tot aixó! M'ha agradat e truqui de girar el calamar. Gràcies!
    Bona cuina!

    ResponElimina