diumenge, 1 de febrer de 2015

TRIPETES DE VEDELLA DE LA TIETA MANOLITA



La tieta Manolita m’ha ensenyat a fer tripes de vedella o “callos” com se sol conèixer aquest plat. A ella li queden boníssims, molts picantets. Jo només he posat un bitxo, ella en posa un parell, però això depèn del gust de cadescú.
Quan ha anat explicant la recepta de cop ha dit: “ceba noooo eh” jeje deu ser el seu secret. Me’l guardo, gràcies tieta Manolita.

Ingredients:
300 grs de puntetes de pernil, xoricet i llom picadet.
500 grs de tripa de vedella tallada a talls fins.
5 tomàquets pelats.
3 alls.
1 bitxo.
1 got de vi blanc.
1 cullerada de pimentó.
Oli d’oliva i sal.

FEMCUINETES:

La tripa de vedella l’he comprat feta, aquella que és de color beig, però en arribar a casa l’hi he fet un bull i així segur que queda neta i sense impureses. Podeu guardar una mica d’aquesta aigua per si la necessiteu, a mi no m’ha calgut.
He posat en una cassola una mica d’oli d’oliva, les puntetes, els alls picats, el bitxo sencer (traieu les llavors) els tomàquets pelats i a trossos i el vi blanc.
A continuació he afegit la cullerada de pimentó, he remenat una mica i he posat  les tripes.
Ha fet xup-xup prop d’una hora.






Escolteu:


video

4 comentaris:

  1. Aquesta preparació tan es bona com a plat acompanyat d’uns cigrons, com a tapa Ummm
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies, sí amb cigrons que bons!. És la primera vegada que els cuino i han quedat força bons. Petonets

      Elimina
  2. Aquesta és una d'aquelles receptes que no cuino mai a casa, sempre la menjo a restaurants perque a casa no agrada a ningú i cuinar-la per a mi sola em fa motla mandra, però ara m'has fet venir enveja i em sembla que me la cuinaré, i si ningú més en vol millor, per a mi sola! jejejej Moltes gracies per animar-te a participar al meu concurs, ja tinc curiositat per veure quina recepta tries, que tinguis molta sort! Un petó Montse,

    ResponElimina
    Respostes
    1. No creguis Pilar, a casa tampoc té molt èxit aquest plat, però cuinat així amb el xoricet encara es van atrevir a tastar-ho.
      fa dies que hi penso en el teu concurs, espero que t'agradi el que ara mateix vaig a fer. Abraçada i felicitats pel blog.
      Montse Femcuinetes

      Elimina