diumenge, 18 de gener del 2015

MANDONGUILLES DE PORC IBÈRIC, LLAGOSTINS, GAMBES I LLARDONS AMB MELMELADA DE PERA


Per a les mandonguilles necessitem 300 grs de carn picada de porc ibèric,  1 ou, 
1 all, julivert, panko i farina blanca. Una mica de sal i pebre i oli d’oliva per a fregir-les

Pel sofregit farem servir una cullerada de tomàquet concentrat i un parell de cullerades soperes de ceba confitada. En faig de tant en tant i en guardo al congelador, així quan en necessito només ho tinc que treure una estona abans. Triga un parell d’hores ben bones a fer-se, a foc molt baix i remenant sovint perquè no s’enganxi. Amb 5 o 6 cebes de Figueres tallades en juliana i uns quants alls en un bon oli d’oliva una mica de sal i molta paciència.



També farem servir 8 o 10 gambes i uns quants llagostins. Amb els caps i una nyora farem un fumet ràpit. Ho fregim tot junt, penseu a treure les llavors de la nyora. Afegiu mig litre d’aigua i res 10 minuts a foc fort i ho deixeu que faci una mica com d’infusió. Les cuetes de les gambes i dels llagostins els reservem. Més tard les fregirem per montar el plat.











Farem els llardons amb carn de porc amb la seva pell. Els tallem petits i els fregim, quan estiguin torradets els cobrirem d’aigua i salarem. A foc viu fins que es beguin tota l’aigua i que es refredin.

També necessitarem 2 gots de brou de pollastre. A l’hivern en faig sovint, sempre ve de gust una sopeta, però si no en teniu podeu fer servir algun comprat, hi ha que són bastant bons.

Bé ara fem les mandonguilles amb tots els ingredients, fem boletes les enfarinem i fregim em força oli d’oliva. Han de quedar molt torredetes sense cremar-se esclar. Les passem a una cassola junt al sofregit de ceba, la tomata concentrada, els 2 gots de brou de pollastre i 1 got del fumet que hem fet amb els caps i la nyora. Ho fem bullir una mitja horeta a foc mig-baix.



Ara fregim les cuetes de les gambes i dels llagostins i passem a emplatar: 2 o 3 mandonguilles, 2 o 3 gambes, algun llagostí, uns quants llardonets i per a sobre una cullerada de melmelada de pera que endolceix un puntet el plat que ha quedat força saboròs.

La melmelada de pera la podeu fer a casa (per cada kg de fruita uns ¾ de sucre i el suc d’una llimona) o comprar-la feta.




8 comentaris:

  1. Montse això són paraules majors!! mmmmm

    ResponElimina
  2. Hola! Primer cop que visito el teu blog i aquesta primera entrada amb la que em topo la veritat és que fa venir gana. Felicitats!

    Salutacions,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, moltes gràcies. Desitjo que els altres plats del blog també t'agradin.

      Abraçada

      Montse Femcuinetes

      Elimina
  3. Fa molt bona pints. Ho provaré de fer I faig comentari. Endavant. Blog molt interessant!!!

    ResponElimina
  4. Fa molt bona pints. Ho provaré de fer I faig comentari. Endavant. Blog molt interessant!!!

    ResponElimina