dimecres, 22 d’abril de 2015

MERCAT DE LA GUINEUETA. BOQUERONS FARCITS


-A veure quina de les dues arriba primer.- m’ha dit la Mon d'April's kitch
Llavors esclato a riure.
M’arriba un missatge de la Mon que diu: “He guanyat!”.
A l’instant contesto: sí ,ja et veig des del bus, ara arribo.
Les parades d’autobús, una en front de l’altre, ambdues en front mateix del #mercatdela guineueta, i comencem la visita , i comença també aquest petit projecte de l’April i la robabruta-femcuinetes.
De tant en tant escollirem un mercat….un producte….i ens posarem a escriure.

#welovewmercatsdebarcelona.

Ens aturem a la parada de l’Eduardo Funes, una pesca salada amb una miqueta de menjar preparat: bunyols de bacallà, esqueixada, bacallà a la llauna... i molt  bacallà en remull, sec, arengades, moixama.... L’Eduardo amablement surt del seu amagatall per atendre’ns, ens explica que és la tonyina de sorra que jo necessito per a fer uns pebrots farcits a la manera d’Alcoi i que la puc substituir per moixama perquè de tonyina no n’hi ha gairebé mai i a més a més s’ha de deixar desalar i perd força el gust. Amb l’April parlen de xato’s.

Unes quantes voltes pel mercat; fruites, verdures, avirams, peix, carrns, menuts, un parell de baretos, i en general gent molt amable i simpàtica, contenta de que l’April i jo els fem fotografies, a ells, al seu gènere.

Els de l’Aviram Barcelò, ens criden. –que nosaltres volem sortir a la foto, ens diu una de les dependentes, que maca. Una foto a dins la cuineta, una altre tots 3 a la parada amb els pollastrets i els conills. També fan pollastres a l’ast i venen ous.

Desprès ens parem a la Fruiteria Gonzalez. –Nena posat bé, li diu una clienta, a la dependenta, que t’estan fent una foto. Les 2 noies que venen riuen amb una mica de vergonya.



Amb l’April decidim i comprem el producte que cuinarem, un mateix producte: Boquerons comprats a la parada de Peix i maric Neus i 2 receptes diferents.

Jo faré : BOQUERONS FARCITS DE PARMESÀ ARREBOSSATS AMB OU I PANKO.

Netejo bé els boquerons i els deixo en aigua molt freda una bona estona perquè perdin tota la sang i quedin ben nets.
Ratllo formatge Parmesà en un ratllador de forats molt grans, així queda el formatge ben gruixut.

Omplo els boquerons de formatge, els paso per ou i tot seguit per panko. Ben fregidets en força oli d’oliva i espolvarejats amb un polsim de Shichimi, que és una barreixa d’espècies japoneses molt picantet.

Mireu l'altre part del projecte: Cebiche nikkei de boquerones 


8 comentaris:

  1. Que chula t'ha quedat l'entrada i que bona la recepta!!!! Molt, i molt original! Be, ara ha em començat!!! a seguir!
    M'ha encantat e nostre projecte!

    ResponElimina
  2. M'encanten els mercats! Molt bon post Montse! petons guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Pilar, molts petons. Feliç dia de Sant Jordi

      Elimina
  3. Me ha encNtado la entrada Montse y la receta !!! 😋

    ResponElimina
  4. Me gusta la idea! Una buena forma de conocer nuestros mercados, aprender de vuestra cocina y compartir unos buenos momentos juntas! Estoy segura que habrá al final una buena amistad, lo mejor de todo!

    Felicidades a las dos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias, nos conocemos hace poco pero congeniamos bien, sí lo mejor de todo, tienes razón.
      montse

      Elimina